KunststofenRubber.nl

Empack 2023 zet verpakkingsinnovaties De Gouden Noot in schijnwerpers

21 november 2022 om 15:37 uur

Masterpack Group won de 31e editie met een toepassing van Modified Atmosphere technologie in de wereld van FIBC’s.

Op 5 en 6 april 2023 vindt de vakbeurscombinatie Empack, Packaging Innovations & Automation4Packaging plaats in Brabanthallen Den Bosch. Direct bij binnenkomst staan verpakkingsinnovaties van winnaars van De Gouden Noot in de schijnwerpers.


De 31e editie van verpakkingsinnovatiewedstrijd De Gouden Noot is gewonnen door Masterpack Group, met een toepassing van Modified Atmosphere technologie die handwerk en besmettingsrisico enorm vermindert  in de wereld van FIBC's. De innovatie bestaat uit een verbinding 'MA Valve 125' die in de luchtdichte binnenzak wordt verzegeld. Op deze aansluiting kan een draadloze sensor worden aangesloten die zuurstof, temperatuur en vochtigheid controleert. Voorheen werd het zuurstofgehalte gemeten met een naald. Dit vergde veel handwerk en bracht een hoog besmettingsrisico met zich mee omdat de nieuwe liner rechtstreeks in contact kwam met het product. Met de nieuwe aansluiting en sensor worden continu metingen verricht zonder dat de FIBC hoeft te worden aangeprikt.

 

'Een belangrijke uitdaging voor de verpakkingswereld is het bijhouden van wat we doen: waar en wanneer het verpakkingsproces plaatsvindt, evenals het verbruik en de verwijdering van de geleegde verpakkingen', aldus MasterPack Group. 'Deze innovatieve Modified Atmosphere technologie gaat uit van het gebruik van ICT en de juiste verpakkingsmaterialen, waardoor de voedselverspilling drastisch wordt verminderd en mogelijk ook de verantwoorde Collect-Control en Backend-verwerking in de wereldwijde toeleveringsketens wordt verbeterd.'


Het zilver ging naar de Capsule Dispenser van PACKSYS GmbH. Dankzij de hervulbare dispenser kunnen patiënten thuis op een controleerbare en eenvoudig te hanteren, maar toch veilige manier over hun benodigde medicatie beschikken. Ook de winnaar van het brons staat in de schijnwerpers op Empack, waar het productieproces van plastic flessen met kooldioxide CO2 als grondstof wordt uitgelicht door Mibelle Group. De winnaar van het goud, het zilver, het brons en de overige zeven finalisten gaan de komende maanden op wereldreis en stappen in april 2023 in de wereld van Empack.

 

De andere innovaties die finale haalden:
• Bluemint® steel pure van Hoffmann The Tin
• Dry Molded Fiber van PulPac
• FDoR® (Flexo Direct on Rigid) van Van Dam Machine Europe BV
• Balaton sluiting door Kraft Heinz
• Duurzame papierafwasoplossing van Avery Dennison
• Temcoat Liner Flow van EPG Industries
• Tray to tray rPET van Hordijk Verpakkingen

 

Empack

 

Focus op ...

Agenda

17 oktober 2023, Friedrichshafen, Duitsland

Fakuma 2023

More than 1900 exhibitors will present their international offerings on the world’s leading technical...

Meer agendapunten »