KunststofenRubber.nl

Sepro op Fakuma met geautomatiseerde productiecel

09 oktober 2023 om 13:14 uur

Sepro laat een werkende productiecel zien met een 110-tons Milacron-spuitgietmachine, een Sepro 5X-15 cartesische robot met servogestuurde robotpols en een 6X-140.2 knikarmrobot.

Sepro ontwikkelt geïntegreerde turn-key oplossingen voor de automatisering van spuitgietlijnen en aanverwante downstream-activiteiten. Op de komende Fakuma – van 17 tot 21 oktober 2023 in Friedrichshafen – laat Sepro dat zien met een compleet geautomatiseerde productiecel.


De productiecel is een verbeterde versie van een concept dat vorig jaar werd gedemonstreerd op K2022 in Düsseldorf. Sepro heeft een productiecel gecreëerd rond een werkende 110-tons Milacron-spuitgietmachine die onderdelen voor speelgoedzeilboten produceert. Deze wordt ondersteund door een Sepro 5X-15 cartesische robot met servogestuurde robotpols en een 6X-140.2 knikarmrobot.

Nieuwe besturing

Het volledig geautomatiseerde meerstappen-productieproces, aangestuurd door Visual+, Sepro's nieuwe gecentraliseerde besturingssoftware, omvat de assemblage, inkjetprinten, het verzamelen van productiegegevens, dimensionale controles, trayverpakking en de levering van afgewerkte boten aan bezoekers op de stand. Die laatste stap wordt uitgevoerd met behulp van een autonome mobiele robot (AMR).
De nieuwe besturing maakt gebruik van een open communicatiesysteem dat een betere synchronisatie van complexe bewegingen, geïntegreerde randapparatuur, gegevensbeheer en traceerbaarheid mogelijk maakt.

 

Bezoekers van de Fakuma kunnen terecht op de Sepro-stand (A1-1203) voor meer informatie over deze andere Sepro-oplossingen om spuitgietlijnen te automatiseren.

 

 

Focus op ...

Agenda

13 december 2023

Webinar Circulariteit in de rubberindustrie

Introductie in de wereld van rubber, rubber recycling en biobased additieven door Enrico Koggel,...

28 februari 2024, Aken (DE)

International Colloquium Plastics Technology

Forum for technical exchange & opportunity to discuss the latest developments & technologies in...

20 maart 2024, Den Bosch

Food Contact Materials Seminar

About food contact material regulations, legislation and developments.

Meer agendapunten »