KunststofenRubber.nl

ReZorce Circular Packaging wint Best Recycled Plastic Product bij de Plastics Industry Awards 2023

19 december 2023 om 11:16 uur

ReZorce Circular Packaging is onlangs verkozen tot Best Recycled Plastic Product of the Year tijdens de Plastics Industry Awards 2023. Het monomateriaal is ontworpen als alternatief voor moeilijk te recyclen composietverpakkingen die veel worden gebruikt voor toepassingen als drankkartons. ReZorce zal begin 2024 zijn commerciële debuut maken.


In de toelichting op het oordeel zei de jury: "Het lijkt erop dat deze baanbrekende kunststof het veel gebruikte maar moeilijk te recyclen meerlagige karton voor barrièreverpakkingen gaat vervangen. Daarmee biedt het de sector een reële mogelijkheid om een hardnekkig milieuprobleem op te lossen met een alternatief van monomateriaal dat gemakkelijk kan worden gerecycled.


"ReZorce is een volledig recyclebare monomateriaal-barrièreverpakking van HDPE en het eerste rendabele alternatief voor barrièreverpakking van composietmateriaal: dit betekent een revolutie op de markt."


De fabrikant, Zotefoams, is een Joint Development Agreement overeengekomen met een grote speler op de wereldwijde markt voor drankverpakkingen. Begin 2024 gaan in samenwerking met een grote Europese retailer proefprojecten van start om drankverpakkingskarton (DVK) voor sappakken te vervangen.


ReZorce biedt vergelijkbare prestaties als standaard DVK, maar kan gemakkelijk worden gerecycled via de restafvalstroom voor huishoudens en heeft een aanzienlijk lagere milieu-impact. Het is ontworpen voor compatibiliteit met bestaande infrastructuur, wat de overstap voor retailers, merkeigenaars, producenten en consumenten veel eenvoudiger maakt. Dankzij de gepatenteerde meerlagige structuur kan gerecyclede kunststof worden toegepast in de kern, conform de doelen van de Richtlijn betreffende verpakking en verpakkingsafval van de EU.

 

Focus op ...

Agenda

28 februari 2024, Aken (DE)

International Colloquium Plastics Technology

Forum for technical exchange & opportunity to discuss the latest developments & technologies in...

5 maart 2024, Parijs

JEC World

JEC World gathers the whole value chain of the composite materials industry.

Meer agendapunten »