KunststofenRubber.nl

GrainPlastics en Pipelife bundelen krachten na overname

14 mei 2024 om 11:04 uur

Vlnr: Stephan Vermeulen (managing director Vermeulen Groep, verkopende partij), Jos van Steijn (algemeen directeur GrainPlastics,) Aart Jan van der Meijden (algemeen directeur Pipelife Nederland).

Wienerberger heeft producent van kunststof leidingsystemen GrainPlastics overgenomen, om de positie van Wienerberger, van Wienerberger-dochter Pipelife, en GrainPlastics te versterken. De gebundelde expertise en een uitgebreider portfolio met meer capaciteit moet leiden tot een sterkere propositie op het gebied van water- en energiebeheer.


GrainPlastics is gespecialiseerd in de productie van drainagesystemen, kabelbescherming voor agrarische, industriële en infrastructurele toepassingen en leidingen voor gas- en watertransport en heeft productielocaties in Leeuwarden en Hoogeveen. De samenvoeging met Pipelife biedt mogelijkheden voor groei en innovatie. GrainPlastics was onderdeel van de Vermeulen Groep.

 

Meer recycling

De overname zal ook leiden tot een toename van het gebruik van gerecyclede materialen. De sterkere propositie van GrainPlastics en Pipelife stelt Wienerberger in staat haar expertise te vergroten en groeiplannen te realiseren. Dat versterkt de inzet voor een duurzame samenleving. Omdat de bedrijven een eigen identiteit en werkwijze hebben waar klanten veel waarde aan hechten, blijven zij vooralsnog naast elkaar opereren.

 

Focus op ...

Agenda

19 juni 2024, Amsterdam

Plastics Recycling Show Europe 2024

De Plastics Recycling Show Europe (PRS Europe) is een pan-Europese beurs met een uitgebreid...

4 juli 2024, Amsterdam

Symposium – Circulaire Bioplastics

Over de mogelijkheden van bioplastics voor verpakkingen en de uitdagingen die erbij komen kijken.

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

Meer agendapunten »