KunststofenRubber.nl

Toepassen recyclaat in Nederland al vanzelfsprekend

23 november 2017 om 14:55 uur - DEN HAAG

Nederlandse bedrijven vinden kwaliteitsnormen over recyclaat belangrijker dan de gemiddelde Europese collega. Van de Nederlandse deelnemers aan een Europees onderzoek zegt 67 procent dat kwaliteitsnormen voor recyclaat meer gebruik door hun bedrijf zou stimuleren. Het Europese gemiddelde is 41 procent.


Het blijkt onder meer ook dat de toepassing van recyclaat in Nederland al praktijk is want 92 procent van de kunststofverwerkende bedrijven zet daadwerkelijk recyclaat in. Verdere groei is vooral afhankelijk van betere beeldvorming over de secundaire grondstoffen. Dit en meer is gebleken uit het onderzoek naar recyclaat dat de associatie van Europese kunststofverwerkers (EuPC) in de afgelopen zomer deed naar het huidige en toekomstige gebruik van recyclaat door de Europese kunststofverwerkende industrie.

  • Nederlandse verwerkende bedrijven zijn meer tevreden over de kwaliteit en de stabiliteit van de recyclaat leveren dan hun Europese tegenhangers.
  • Nederlandse verwerkende bedrijven waarderen de ondersteuning die ze krijgen van hun recyclaatleveranciers meer dan het Europees gemiddelde.
  • Nederlandse klanten van kunststof verwerkende bedrijven voelen hogere urgentie om meer recyclaat te gebruiken en zijn vaker bereid over te schakelen naar een intensiever recyclaat gebruik.

De inzet van recyclaat elders in Europa wordt volgens de EuPC vooral belemmert door gebrek aan kwaliteit en volume van secundaire grondstoffen. Ook is de vraag van merkeigenaren beperkt en ontmoedigt de huidige regelgeving de toepassing van recyclaat.

 

Zie ook dit eerder gepubliceerde artikel over het onderzoek.  

 

 

www.polymercomplyeurope.eu.

 

Focus op ...

Agenda

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

3 oktober 2024, Den Bosch

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »