KunststofenRubber.nl

Red Dot Award voor Freeformer van Arburg

14 juli 2014 om 12:27 uur

Op 7 juli werden in Essen, Duitsland, de Red Dot Awards uitgereikt. De uit 40 personen bestaande jury beoordeelde in totaal 4815 inzendingen uit 53 landen. Ook de Freeformer van Arburg, een machine voor additieve fabricage, ontving een Red Dot Award. Het is het eerste product van de machinefabrikant waaraan de internationaal erkende ontwerpprijs is toegekend.


De Freeformer en het Arburg Plastic Freeforming (AKF) proces, die tijdens de K 2013 in première gingen, markeren de toetreding van Arburg in de markt voor industriële additieve fabricage.

 

De machine is ontworpen door Design Tech in Ammerbuch. De opdracht aan deze expert op het gebied van industrieel ontwerp was dat er - behalve aan esthetiek en functionaliteit - veel aandacht moest zijn voor de herkenbaarheid, toekomstbestendigheid en uniciteit van de Freeformer.

 

Het resultaat is dat het de kamer goed toegankelijk is en een glazen voorzijde heeft. De noodzakelijke computer is aan de zijkant bevestigd en uitklapbaar. Er is ook op gelet dat het apparaat gewoon door de deur kan.


www.arburg.com

 

Focus op ...

Agenda

13 mei 2024, München

IFAT

Trade Fair for Water, Sewage, Waste and Raw Materials Management

15 mei 2024, 's-Hertogenbosch

Food Tech Event

Beurs over technieken, innovaties en technologische ontwikkelingen voor voedselproductie- en verwerking.

16 mei 2024, Veldhoven

Manufacturing Technology Conference 2024

De Manufacturing Technology Conference is bedoeld om gespecialiseerde bedrijven te ontmoeten en je kennis...

Meer agendapunten »