KunststofenRubber.nl

Kennisbank Biobased Bouwen

11 februari 2015 om 08:49 uur

Welke biobased materialen zijn er? Het antwoord op deze vraag is sinds 10 februari te vinden in de gratis toegankelijke Kennisbank Biobased Bouwen. Dit nieuwe online informatieportaal bevat een overzicht van biobased projecten, materialen en producten. De initiatiefnemers zijn een aantal partijen die eerder de Green Deal Biobased Bouwen ondertekende: WUR-FBR, ICDubo, RVO.nl, Stichting Agrodome en SBRCURnet.


De deelnemers aan de Green Deal Biobased Bouwen hebben vastgesteld dat biobased oplossingen vaak niet bekend zijn bij architecten, aannemers, regelgevers en opdrachtgevers. Hierdoor wordt vaak niet gedacht aan biobased oplossingen bij het bouwen en renoveren van gebouwen.

 

Om bedrijven toegang te verlenen tot specialistische kennis over biobased bouwen, hebben de deelnemers van de Green Deal Biobased Bouwen een digitale kennisbank biobased bouwen ontwikkeld. In deze kennisbank wordt de informatie over biobased materialen, producten en bouwconcepten gebundeld en toegankelijk gemaakt voor alle bouwpartijen.

 

De redactie van de kennisbank wordt verzorgd door de WUR, Agrodome, ICDuBo en SBRCURnet.

 

Meer informatie:

www.biobasedbouwen.nl
www.greendealbouwen.nl

 

 

Focus op ...

Agenda

12 maart 2019, Paris-Nord Villepinte

JEC World 2019

Leidende internationale composietenbeurs

12 maart 2019, Ahoy Rotterdam

MaterialDistrict Rotterdam 2019

MaterialDistrict is ‘s werelds leidende matchmakingplatform op het gebied van innovatieve materialen.

13 maart 2019, Koningshof Veldhoven

RapidPro 2019

RapidPro. Define. Design. Produce.

Meer agendapunten »