KunststofenRubber.nl

Distrupol wint Plastics Industry Award

23 november 2015 om 15:08 uur

Distrupol wint Plastics Industry Award voor handschoenproject. (foto Distrupol)

Simon Clegg (midden) van Distrupol neemt de Award in ontvangst.

Distrupol, distributeur van standaard en technische kunststoffen voor de kunststofverwerkende industrie, heeft de Plastics Industry Award gewonnen in de categorie Supplier Partnership.


Deze Plastics Industry Award erkent de bijzondere samenwerking van een distributeur met zijn klant. Simon Clegg, Development Engineer bij Distrupol, heeft met zijn klanten BM Polyco en Interplex aan een project gewerkt waarbij een elastomeer is ingezet voor een handschoen.

 

De handschoen wordt gebruikt onder werkomstandigheden waar men in contact komt met vloeistoffen die een gevaarlijke situatie kunnen opleveren. Het gebruik van de handschoen zorgt ervoor dat mensen beter en veiliger kunnen werken. Het bevat hydrofobe additieven waardoor het water er gemakkelijk van afglijdt. De handschoen heeft veel grip, vooral bij contact met vochtige producten.

 

Plastics Industry Awards worden teogekend aan bedrijven en personen die in de Engelse kunststofindustrie werkzaam zijn. Totaal zijn er vijftien onderdelen, onder andere productontwerp, materiaalverwerking en training. Bij de uitreiking zijn meer dan 700 mensen uit de kunststoffenindustrie aanwezig.

 

Distrupol heeft zes keer eerder een Plastics Industry Award gewonnen.

 

Distrupol is actief in de distributie van kunststoffen, rubber en additieven. Door jarenlange samenwerking met vooraanstaande producenten, waaronder Versalis, Chi Mei, Lucite International, Teknor Apex, LG Chem, Toray en SIBUR heeft Distrupol een uitgebreid pakket aan producten voor de kunststof- en rubberverwerkende industrie. Vanuit de verschillende verkoopkantoren in Europa werken technici die technische ondersteuning aan bedrijven geven. Distrupol ondersteunt bij matrijsdesign, het testen van materialen en het optimaliseren van het productieproces. Als onderdeel van Univar NV is Distrupol een van de grotere kunststofdistributeurs voor de kunststofindustrie in Europa.

 

www.distrupol.com

 

 

 

Focus op ...

Agenda

21 juni 2021, online

Midden in de Maak

7 september 2021, Rheda-Wiedenbrueck, Duitsland

KUTENO - Kunststofftechnik Nord

Experts from a wide range of industries meet at KUTENO to get comprehensive information on machines,...

15 september 2021, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

Materials+Eurofinish+Surface

Meer agendapunten »