KunststofenRubber.nl

SPS Solids Process Solutions doet Extruder Experts in BNL

21 december 2016 om 15:38 uur - AMERSFOORT

Op het gebied van extruders is SPS Solids Process Solutions met ingang van 1 januari 2017 de exclusieve vertegenwoordiger van Extruder Experts in de Benelux.


Extruder Experts uit het Duitse Monschau is gespecialiseerd in het verhogen van extruder-prestaties voor zo'n veertig merken extruders. De oplossingen van Extruder Experts zijn terug te vinden in uiteenlopende industriesectoren waaronder food, feed, pharma, chemie, plastics engineering, masterbatch en compounding.

 

Schroeven, kneden, mengen

Extruder Experts is een belangrijke dienstverlener en onderdelenfabrikant van meedraaiende dubbele schroefextrusie.  Het bedrijf heeft jarenlange ervaring met het inzetten van zeer slijtvast speciaal staal voor schroef-, kneed- en mengelementen voor extruders. Bovendien is Extruder Experts gespecialiseerd in het vervaardigen van extruder-assen en behuizingen. Extruder Experts ondersteunt bedrijven bij maatwerkoplossingen voor de verwerking van kunststoffen, levensmiddelen en diervoeders.

 

Cool and Clean

Met het gepatenteerde Cool and Clean-concept optimaliseert men het energieverbruik door het verbeteren van de koeling. De langdurige stabiele cilindertemperatuur zorgt voor een eenvoudig, effectief en efficiënt systeem. Het koelsysteem is gesloten en er bevindt zich geen koelmedium in de proceskamer of het polymeer. Kenmerkend voor het concept is       de lange levensduur van de cilinder, de robuuste behuizing, optimale koeling, een gepatenteerd afdichtingssysteem en eliminatie van corrosieve chemicaliën. Dit  zorgt voor een hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en maximale productie van het Cool and Clean-concept, zo meldt Extruder Experts. Onderhoudsintervallen kunnen naar behoefte worden ingepland. De reiniging van de cilinders kan door de eigen werknemers eenvoudig zonder zuur worden uitgevoerd. Dit zorgt voor absolute flexibiliteit en verhoging van de kwaliteit van de productie.

SPS  |  Solids Process Solutions heeft jarenlange ervaring op het gebied van navulling en doorstroming en geeft deskundig advies.

 

l

 

Focus op ...

Agenda

27 februari 2020, Online

Webinar Sustainable Chemical PET & Polyester Recycling

Polymer Comply Europe (PCE) will be having its next Live Webinar on the Sustainable Chemical PET &...

3 maart 2020, Parijs, Frankrijk

JEC World 2020

Composites solutions and innovations for all markets. Meet with decision-makers from the whole value...

3 maart 2020, Darmstadt, Duitsland

Forum Plastic Recyclates

The 2nd Forum Plastic Recyclates focuses on increasing the quality and improving materials for recyclates...

Meer agendapunten »