KunststofenRubber.nl

Forum over recycling landbouwplastics in Wiesbaden

16 februari 2017 om 11:43 uur - WIESBADEN

In samenwerking met European Association of Plastics Recycling & Recovery Organisations (EPRO) organiseert RIGK voor de tweede keer een internationaal recyclingforum onder de naam ‘Agricultural Plastics - Potential for Recycling'.


De bijeenkomst vindt plaats in Wiesbaden op 27 en 28 april. Het forum geeft actuele informatie over allerlei initiatieven uit verschillende landen en de beste voorbeelden en belangrijke trends in de recycling van landbouwplastics. Er is ook een begeleidende tentoonstelling waarop het een en ander wordt getoond.

Een openingsspreker is professor Helmut Maurer van de Europese Commissie. Na hem komen diverse presentaties over het inzamelen en recyclen in de landbouwsector, inclusief een beeld van de ontwikkelingen in opkomende economieën en ontwikkelingsgebieden. Thematisch worden de inzamelingssystemen, de technologische ontwikkelingen, de stimulerende maatregelen voor de recycling van landbouwplastics behandeld plus de actuele trends in de sector. De sprekers komen uit diverse Europese landen, maar ook uit IJsland, Chili, Zuid-Afrika en Canada. Een avondbijeenkomst in het Kloster-Eberbach geeft mogelijkheden voor internationaal netwerken.

 

Jan Bauer van RIGK: "De toenemende vraag naar voedsel op de wereld betekent dat wij constant moeten streven naar hogere efficiëntie bij het produceren van diervoeding en gewassen. Kunststof producten zoals landbouwfolie, gaas en garen, irrigatiesystemen, verpakkingen of meststoffen kunnen hier belangrijke bijdragen aan leveren. Het is de verplichting van ons allemaal op de wereld om de bronnen te behouden en te werken aan duurzame business. Iedereen moet eraan meewerken dat zoveel mogelijk gebruikte kunststoffen in de landbouw op een veilige manier teruggenomen worden om te recyclen. Dit tweede symposium laat uitgeteste oplossingen zien en wijst op mogelijke opties op oplossingen.  

 

RIGK is in 1992 in Duitsland opgericht en organiseert het inzamelen van gebruikte verpakkingen en andere kunststoffen van Duitse klanten om dit vervolgens veilig en duurzaam te recyclen. De organisatie geeft ook (international) adviezen op dit gebied.

 

Locatie Dorint Pallas Hotel Wiesbaden.
27 en 28 april 2017
http://www.rigk.de/en/forum.

 

 

 

Focus op ...

Agenda

24 april 2018, RAI Amsterdam

Plastics Recycling Show Europe 2018

Pan-Europese tentoonstelling en conferentie voor professionals uit de plastic recycling. Toegang is...

Meer agendapunten »