KunststofenRubber.nl

SK Polymers: nieuw initiatief recycling harde kunststoffen

11 augustus 2017 om 09:46 uur - ROTTERDAM / ROOSENDAAL

Suez en Kempenaars gaan in hun nieuwe joint venture SK Polymers harde kunststoffen recyclen tot nieuwe grondstoffen

De twee bedrijven Suez en Kempenaars hebben een joint venture opgericht die harde kunststoffen moet gaan recyclen. De joint venture kreeg de naam SK Polymers.


Binnen de nieuwe joint venture werken zij aan oplossingen om harde kunststoffen geschikt te maken voor recycling om ‘hoogwaardige grondstoffen te kunnen leveren aan de kunststofproducerende industrie' op basis van gebruikte harde plastics, bijvoorbeeld tuinmeubelen en plastic kratten. SK Polymers maakt daar nu nieuwe grondstoffen van, die conventionele grondstoffen voor kunststofproducten kunnen vervangen. Het bedrijf Suez zet hierbij zijn expertise in en zijn ervaringen met onder meer zijn sorteerinstallatie voor kunststof verpakkingsafval in Rotterdam. Kempenaars stelt zijn ervaringen met het sorteren van kunststoffen beschikbaar en een deel van zijn locatie in Roosendaal.

 

Toenemende vraag

 

Er is volgens de beide partijen steeds meer aandacht voor de recycling van kunststof materialen om de negatieve impact van kunststof op het milieu te beperken. Zo neemt de vraag van fabrikanten en kunststofverwerkers naar secundaire grondstoffen voor nieuwe kunststoffen sterk toe. De vraag naar kunststoffen in Europa bedraagt nu ruim vijftig miljoen ton per jaar, met als afnemers de verpakkingsindustrie, de bouwsector, de elektronica en de autoindustrie. "Dankzij deze samenwerking kunnen we gebruikmaken van de ervaringen van beide bedrijven met het op grote schaal sorteren van harde kunststoffen. Door deze terug te leveren aan industriële klanten kunnen we samen de keten sluiten en een bijdrage leveren aan de circulaire economie", zegt directeur Eric Kempenaars van Kempenaars Plastic Recycling in het persbericht.
"Met deze joint venture zetten we een belangrijke stap in het geschikt maken van gebruikte kunststoffen voor de vervaardiging van nieuwe grondstof. Een groot deel van de te recyclen kunststoffen is afkomstig van milieustraten van de gemeenten die wij bedienen", meldt Paul Valster, directeur New Business van Suez."Met onze deelname in SK Polymers versterken we onze positie in de kunststofketen. We geven invulling aan onze missie om samen met partners de afvalketen te sluiten en de schaarste aan grondstoffen het hoofd te bieden."

 

Focus op ...

Agenda

18 september 2018, Evenementenhal Hardenberg

TIV Hardenberg vakbeurs maakindustrie

20ste editie van Technische Industriële Vakbeurs in Hardenberg, oftewel de vakbeurs voor de...

26 september 2018, Koningshof Veldhoven

Kunststoffen 2018 Veldhoven

Vakbeurs, congres en ontmoetingsplek voor de gehele kunststof- en rubberindustrie. Dit jaar de 20ste...

11 oktober 2018, Cascais, Portugal

Plastics Recyclers Annual Meeting 2018

Evenement met PRE werkgroepbijeenkomsten op de eerste dag (voor leden) en een publiek toegankelijke...

Meer agendapunten »