KunststofenRubber.nl

'Ambities kunststofindustrie onvoldoende bekend'

17 januari 2018 om 08:30 uur - STEENWIJK

Afgelopen jaar hebben de NRK en PlasticsEurope samen het online platform Rethink opgericht waarmee de kunststof- en rubberindustrie zich actief inzet als belangrijke (gespreks)partner binnen de Nederlandse economie en samenleving. Directeur Beleid & Advies Erik de Ruijter komt op het Nationaal Kunststof Congres tekst en uitleg over dit platform geven.


"Onze branche werkt continu aan de verduurzaming, veiligheid en kwaliteit van onze activiteiten en producten. De overvloed aan mogelijkheden en toepassingen maken kunststof en rubber tot zeer geliefde en waardevolle materialen en ze zijn onmisbaar voor het aanpakken van toekomstige uitdagingen op deze planeet", aldus De Ruijter. Thema's zoals nut, veiligheid, duurzaamheid, gebruik en hergebruik, recycling en innovatie van de producten staan prominent op de agenda. "En natuurlijk hoe wij als industrie kunnen bijdragen aan het realiseren van CO2-reductie en aan de totstandkoming van
een circulaire economie. We hebben gemerkt dat niet iedereen hiervan op de hoogte is en dat onze standpunten en ambities niet voldoende bekend zijn. Met Rethink willen we daar verandering in brengen."

 

Erik de Ruijter

Erik de Ruijter vertegenwoordigt tijdens het Nationaal Kunststof Congres 2018 in Steenwijk de NRK die de belangen behartigt van vierhonderd bedrijven in negentien brancheverenigingen. Er wordt gewerkt aan een gezond klimaat voor de maakindustrie door middel van het stimuleren van de concurrentiekracht, innovatie en kennisoverdracht, scholing en vakopleiding, een beter milieu, reductie CO2-uitstoot en recycling.

Erik de Ruijter studeerde politieke wetenschappen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en volgde een MBA aan de Rotterdam School of Management. Hij werkte eerder bij Bouwend Nederland en de Vereniging Kunststof Gevelelementen (VKG).  Sinds 2010 is De Rujijter directeur Beleid & Advies bij NRK. Zijn speerpunten zijn dienstverlening aan en lobby voor lidbedrijven en branches op terreinen als ondernemerschap en innovatie, licence to operate, sociaal beleid en communicatie.

 

 

Focus op ...

Agenda

24 april 2018, RAI Amsterdam

Plastics Recycling Show Europe 2018

Pan-Europese tentoonstelling en conferentie voor professionals uit de plastic recycling. Toegang is...

Meer agendapunten »