KunststofenRubber.nl

Plastic Whale: nu ook meubels van Amsterdams grachtenplastic

02 maart 2018 om 17:00 uur - AMSTERDAM

Marius Smit van Plastic Whale bouwde tien boten uit plastic afval dat hij uit de Amsterdamse grachten liet vissen. Met soortgelijke opgeviste grondstof maakt Smit nu een serie kantoormeubelen. Goedkoop is het spul trouwens niet: een set van een tafel van vier meter lang met acht stoelen kost bijna twintig mille.


Marius Smit begon in 2011 met het uitwerken van zijn plan: hij wilde een boot maken van plastic uit de grachten van zijn woonplaats Amsterdam. Met het bedrijf Plastic Whale bouwde Smit sindsdien tien boten van gerecycled grachtenplastic. Om mensen bewust te maken van het probleem van het zwerfafval liet Plastic Whale medewerkers van inmiddels al honderden bedrijven in de Amsterdamse grachten op afval vissen.

 

Meubels

In het afgelopen boekjaar kon Plastic Whale een omzet van een half miljoen euro noteren. Om een grotere impact te kunnen maken, lanceerde het bedrijf een serie kantoormeubelen van grachtenplastic. Het gaat om een tafel met stoelen, lampen en akoestische wandpanelen. Het is een samenwerking met VEPA. Goedkoop zijn de Plastic Whale-meubelen overigens niet: een set van een tafel van vier meter lang met acht stoelen kost 19.800 euro. Maar daarvoor ben je dan ook ‘launching partner', zo redeneert  Smit. De prijs is inclusief een workshop en een dagje plastic vissen.

De ondernemer werkt aan een product dat breder in de markt kan worden gezet waarvoor Smit wellicht elders in de wereld zijn plastic zal moeten gaan halen. Plastic Whale stort tien procent van zijn omzet in een stichting waarmee projecten in het buitenland worden gesteund. De eerste ontvanger is SweepSmart, recycler in India. 
De eerste klanten voor zijn Cicular Furniture zijn onder meer het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Nationale Nederlanden en Vrumona. (bron: http://www.sprout.nl)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Focus op ...

Agenda

13 mei 2024, München

IFAT

Trade Fair for Water, Sewage, Waste and Raw Materials Management

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

Meer agendapunten »