KunststofenRubber.nl

Vijfde record op rij voor Sumitomo (SHI) Demag

13 maart 2018 om 13:30 uur - SCHWAIG

Voor het fiscale boekjaar 2017 heeft Sumitomo (SHI) Demag voor de vijfde keer op rij een belangrijke toename van de verkoop gemeld. De orderinname nam toe van 246 miljoen euro (2016) tot 297 miljoen in 2017. Cumulatief over de afgelopen drie jaar nam de orderinname toe met veertig procent.


De succesvolle lancering van de nieuwe generatie van de IntElect volelektrische spuitgietmachines en de positieve ontwikkeling van de segmenten verpakkingen en medisch, heeft belangrijk bijgedragen aan de toename  van de resultaten. Tegelijk met deze ontwikkeling is Sumitomo (SHI) Demag uiteindelijk marktleider geworden in het segment verpakkingen. Gerd Liebig, de ceo van de Sumitomo (SHI) Demag Group, vindt dit een belangrijke mijlpaal. "De gezonde groei draagt bij aan het vertrouwen van de klanten dat wij een betrouwbare partner met een duidelijke  investeringsstrategie zullen blijven. In de praktijk betekent dit dat we onze strategische focus scherper richten op de sleutelsegmenten verpakkingen, medisch en automotive en tegelijkertijd op de technische ontwikkeling van elektrische machines. Dus zullen wij vanaf 2019 deze productserie uitbreiden met mid-range machines qua sluitkracht. Ondanks de algemene groei van de markt in 2017, hebben wij ons marktaandeel in de automotive en de medische sector met tien procent zien stijgen en met twintig procent in ons kernklantengroep verpakkingen en bij onze volelektrische machines."

 

Materiaaltekorten

De toeleveringsindustrie heeft te kampen met dramatische materiaaltekorten sinds oktober 2017, constateert Liebig. "Daardoor zijn de looptijden ver van bevredigend. De haperingen in de onderdelenleverancies helpen niet maar ze zijn helaas niet ongewoon in deze business. We moeten er elke dag voor vechten om de machines op tijd te kunnen  leveren." In de komende maanden wordt een modernisatieprogramma geïmplementeerd om te helpen met deze onder spanning staande situatie. "In 2018 zal een van de twee spuitgietmachines in de productiesite in Schwaig worden gemoderniseerd of vervangen.  In de fabriek in Wiehe  bereiden we een nieuwe productie voor met een jaarcapaciteit van duizend volelektrische machines om nog in dit jaar in de pas te kunnen lopen."
Sumitomo (SHI) Demag verwacht dat de maatregelen een vergroting van zijn productie-efficiëntie van dertig procent oplevert.

 

Aftersales

De nieuwe opzet van  de unit aftersales-service is afgerond. Op dit moment worden alle internationale technici geïntegreerd in een webbased e-solution, die het storingzoeken ter plekke zal versnellen. De internet-based softwareoplossing myConnect geeft klanten toegang tot de digitale service van de fabrikant, online ondersteuning, machinedocumentatie, online bestellen van onderdelen en management van service- en onderhoud.

 

Sumitomo (SHI) Demag heeft zijn hoofdkantoor in Schwaig (Duitsland) en fabrieken in Schwaig, Wiehe (Duitsland) en Ningbo (China). In Nederland wordt het merk vertegenwoordigd door Thiele & Kor.

 

Focus op ...

Agenda

20 maart 2018, Jaarbeurs Utrecht

ESEF / Technishow 2018

De ontmoetingsplek van de Nederlandse maakindustrie

22 maart 2018, Urecht (niet nader bekend)

Afval & Recycling Industrie 2018

Congres en netwerkmiddag voor de afval & recycling-sector en de gehele sypply chain van verpakte...

5 april 2018, Rabotheater De Meenthe - Steenwijk

Nationaal Kunststof Congres 2018

Stichting Steenwijk Kunststof Stad en Stichting Polyplasticum organiseren het tweede Nationaal Kunststof...

Meer agendapunten »