KunststofenRubber.nl

Sumitomo (SHI) Demag verkiest Piovan randapparatuur

31 mei 2018 om 10:53 uur - MILAAN

In de toekomst gaat Sumitomo (SHI) Demag nauw samenwerken met de Italiaanse Piovan Group en zijn merken als preferred partner. De spuitgietmachinefabrikant heeft de Italiaanse specialist voor downstream randapparatuur gekozen. Het doel van de deal is samen systeemoplossingen te ontwikkelen en te verkopen. Ondanks de deal blijft Piovan gewoon leveren aan andere machinefabrikanten.


In Nederland wordt Sumitomo (SHI) Demag sinds 2012 vertegenwoordigd door Thiele & Kor Plastics Machinery  in Nieuwegein. Deze zelfstandige onderneming levert bovendien diverse merken equipment, randapparatuur en robots, het gaat om Koch, Wanner, Plasdan, Boe-Tech, Elli Verginio, T.I.G. en Wemo.  Directeur Riekus Thiele zegt dat het voor hem Koch blijft. "Tot nog toe heeft het besluit van Sumitomo (SHI) Demag over Piovan hiervoor geen consequenties."

 

Aangepast  

 

Als onderdeel van het besluit tot samenwerking met Piovan zal Sumitomo (SHI) Demag de Piovan-apparatuur van alle productreeksen aanbieden. Op deze manier kunnen verkoopvestigingen en vertegenwoordigingen voortaan de primaire en secundaire machines vanuit één bron kunnen leveren. Bovendien gaan beide partners hun krachten bundelen op het vlak van strategisch belangrijke segmenten zoals de verpakkingsindustrie, in het bijzonder spuitgietoplossingen voor dunwandige producten en sluitingen. De relevante apparatuur is gekozen uit het generieke portfolio van Piovan en aangepast voor de machines van Sumitomo (SHI) Demag.

 

Wereldwijd netwerk 


In eerste instantie aangekondigd in 2017, zal de samenwerking zich nu richten op de Europese markten. Daarna wordt er geleidelijk aan opgeschaald om de andere regio's op de wereld ook te bedienen. Beide partners zijn al aanwezig op de belangrijke regio's in de wereld met eigen organisaties voor sales en service. "Piovan is de perfecte partner omdat het bedrijf een compleet portfolio van downstream-randapparatuur heeft met hoge kwaliteit en een hoog prestatieniveau, plus een werkelijk wereldwijd netwerk", aldus ceo Gerd Liebig van Sumitomo (SHI) Demag. 

Niet exclusief  

 

Niet exclusief 

 

Sumitomo (SHI) Demag zal de Piovan apparatuur en waterkoelsystemen aan boord nemen in de Europese technische centra, wat het bedrijf in staat stelt het complete portfolio aan de klanten aan te bieden.  Beide bedrijven gana overigens ook gewoon verder als onafhankelijk leveranciers voor de verschillende markten. Piovan Group, met merken als Aquatech, gaat niet exclusief met Sumitomo werken maar blijft ook apparatuur leveren aan andere spuitgietmachinefabrikanten.

 

 

Focus op ...

Agenda

12 maart 2019, Ahoy Rotterdam

MaterialDistrict Rotterdam 2019

MaterialDistrict is ‘s werelds leidende matchmakingplatform op het gebied van innovatieve materialen.

10 april 2019, RAI Amsterdam

Plastics Recycling Show Europe 2019

Tweedaags internationaal evenement Plastics Recycling Show Europe 2019 wordt georganiseerd door PRE. Op...

10 april 2019, IKV op RWTH University- Aken (D)

Int. Injection Moulding Conference IMCC

IIMC 2019 richt zich op een internationaal publiek van leidinggevend personeel en specialisten uit alle...

Meer agendapunten »