KunststofenRubber.nl

Vakbeurs Recycling 2018 past concept aan

18 juli 2018 om 09:00 uur - GORINCHEM

De vakbeurs Recycling 2018 heeft zijn concept aangepast en dat gaat de komende jaren worden doorontwikkeld. Vakbeurs Recycling gaat zich richten op de hele keten van afval, inzameling, transport, sorteren, opslag en verwerken en recyclen en speelt daarbij in op huidige thematieken uit deze schakels.


Beursorganisator Easyfairs Evenementenhal zegt aan de hand van dit vernieuwde concept de branche te willen ondersteunen bij het behalen van de circulaire doelstellingen voor 2050. "De kracht van Recycling 2018 zit in de combinatie van ontmoeting, kennisdeling, presentatie en demonstratie. Voor deze editie lanceren we een nieuw ingedeelde plattegrond om het vernieuwde concept kracht bij te zetten", zegt adviseur Debbie de Bruijn van vakbeurs Recycling. De verschillende schakels binnen de (afval)keten zijn duidelijk doorgevoerd in de nieuwe plattegrond. Iedere exposant wordt ingedeeld in één van de segmenten uit de (afval)keten. De Bruijn: "Dit geeft de bezoeker een overzichtelijk beeld van de exposantenindeling en op welke wijze hij of zij zich bevindt in de afvalketen. Het hart van de beursvloer wordt gedragen door twee kennistheaters, een paviljoen voor innovatie/start-ups en een voor kennispartners en brancheverenigingen." Thema's die uitgelicht worden tijdens de beurs zijn afval, inzameling, transport, sorteren/opslag, mechanisatie en robotisering, veiligheid (brand), verwerken en recyclen. De beursorganisatie heeft deze thema's gekozen na uitgebreide terugkoppeling vanuit zowel exposanten als bezoekers.


Klant van exposant

 

De Bruijn: "Als beursorganisator streven wij ernaar de beursbezoeker een blik in de toekomst te geven en de branche te ondersteunen bij het behalen van de circulaire doelstellingen voor 2050. Daarom gaat vakbeurs Recycling meer focussen op de klanten van de exposanten, zoals de industrie, logistiek, dienstverlener en het mkb & mkb+ die steeds meer op zoek zijn naar nieuwe mogelijkheden voor hun afvalstromen."

 

Recycling 2018

 

De negende editie van vakbeurs Recycling vindt plaats op 20, 21 en 22 november 2018 in Evenementenhal Gorinchem.  (www.recyclingvakbeurs.nl.)

 

Focus op ...

Agenda

12 maart 2019, Paris-Nord Villepinte

JEC World 2019

Leidende internationale composietenbeurs

12 maart 2019, Ahoy Rotterdam

MaterialDistrict Rotterdam 2019

MaterialDistrict is ‘s werelds leidende matchmakingplatform op het gebied van innovatieve materialen.

13 maart 2019, Koningshof Veldhoven

RapidPro 2019

RapidPro. Define. Design. Produce.

Meer agendapunten »