KunststofenRubber.nl

Wie wint dit jaar Gouden Noot 2018 in verpakkingsinnovatie?

24 juli 2018 om 11:47 uur - GOUDA

De tweejaarlijkse strijd om het goud in ‘holistische' verpakkingsinnovatie is de beslissende fase ingegaan, nu de tien finalisten van verpakkingsinnovatiewedstrijd De Gouden Noot 2018 bekend zijn.


De tien bleven over na een oriëntatiefase met 87 ondernemingen waarvan er 21 meededen aan de  eerste juryronde. De niet-finalisten ontvingen een uitgebreid rapport met de jurybevindingen betreffende hun verpakkingsinnovatie.

 

De tien finalisten voor De Gouden Noot 2018 zijn:

AcuDropII ● Verhoeven Ontwerpburo

Arcwise packaging ● Brohl Wellpappe

Combo Excelsior ● Schoeller Allibert

CRTESS CAP ● Mullackal Polymers

E-commerce Ready Detergent Packaging ● Henkel

Hot2Home Fry Cup ● Plato Product Consultants

Persistalert ● Ecobliss

Seepje ● FLEX/design

Smart IoT Drum Pallet ● Ahrma Group

Stackpack ● Zalpak & Straatman

 

De tweede juryronde zal plaatsvinden in oktober 2018. Dan krijgt elke finalist de gelegenheid zijn/haar innovatie te presenteren aan de voltallige jury onder leiding van juryvoorzitter professor Renee Wever. Het wedstrijdsecretariaat van het NVC (Nederlands Verpakkingscentrum) geeft al het commentaar vanuit de gehele wereld door aan de jury, die dit vervolgens meeneemt in de discussie met de finalist. Slechts één finalist zal uiteindelijk de unieke winnaarstrofee, met daarin de massief gouden walnoot als teken van de beste holistische verpakkingsinnovatie, mee naar huis nemen. Dit gebeurt tijdens de prijsuitreiking op  donderdagavond 22 november 2018 in de A'DAM Toren te Amsterdam.

 

NVC (opgericht in 1953) is de vereniging van bedrijven die het belang erkennen van verpakken als activiteit binnen de gehele supply chain van verpakte producten. Het NVC-lidmaatschap, de projecten, informatiediensten en de opleidingen stimuleren het continu verbeteren van het verpakken, zo schrijft de organisatie op zijn website.

 

Focus op ...

Agenda

12 maart 2019, Paris-Nord Villepinte

JEC World 2019

Leidende internationale composietenbeurs

12 maart 2019, Ahoy Rotterdam

MaterialDistrict Rotterdam 2019

MaterialDistrict is ‘s werelds leidende matchmakingplatform op het gebied van innovatieve materialen.

13 maart 2019, Koningshof Veldhoven

RapidPro 2019

RapidPro. Define. Design. Produce.

Meer agendapunten »