KunststofenRubber.nl

VNCI Chemie Landkaart: chemieclusters en innovatie hot spots

26 september 2018 om 14:11 uur - DEN HAAG

Om de transitie naar de circulaire economie voor elkaar te krijgen moet de chemische industrie zich niet alleen richten op de korte termijn maar moet ze ook nu al volop inzetten op innovatie en de doorontwikkeling van de technologieën die nodig zijn voor 2050 - maar nu nog niet rendabel zijn.


De Vereniging van Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) heeft in de Chemie Landkaart de chemieclusters en innovatie hot-spots in beeld gebracht, samen met Chemielink en Holland Chemistry. Een handig overzicht wat laat zien dat er dag in dag uit door heel Nederland gewerkt wordt aan de innovaties van de toekomst.

 

Zes chemiecluster en 300 start-ups 

 

Onno de Vreede, hoofd Innovatie & human capital van VNCI: "Nederland zit in de kopgroep van Europese chemielanden en heeft zichzelf de afgelopen honderd jaar goed op de kaart gezet. Zes Chemieclusters met gevestigde chemiebedrijven en driehonderd start ups. Groeikernen voor kennis- en innovatie en publiek private samenwerkingen op alle onderwijsniveaus. De uitdagingen voor de chemie zijn versnellen van de opschaling van deze nieuwe processen,  biobased, waterstof, elektrificatie en recycling.

 

Focus op ...

Agenda

13 mei 2024, München

IFAT

Trade Fair for Water, Sewage, Waste and Raw Materials Management

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

Meer agendapunten »