KunststofenRubber.nl

Voortzetting samenwerking Aldi en Plastic Soup Foundation

08 oktober 2018 om 12:36 uur - CULEMBORG

In de Aldi Plastic Soup Week brengt de prijsvechter een nieuwe herbruikbare tas voor 45 cent

Supermarktketen Aldi en de Plastic Soup Foundation zetten hun samenwerking verder voort. Op 8 oktober start bij Aldi de Plastic Soup Week, waarin de supermarkt onder meer een nieuwe herbruikbare boodschappentas introduceert.


Dit meldt VMT.nl.  Vorig jaar werkten de twee organisaties ook al samen in het ontwikkelen van een lesprogramma over de plastic soep. Dit jaar is er opnieuw een educatieprogramma ontwikkeld voor basisscholen, waar kinderen op speelse wijze leren over de gevolgen van plastic in de oceanen en rivieren.

 

Bamboe en maïs

 

Het programma valt onder het platform ‘De Wereld van OZ'. De figuren uit De Wereld van OZ zijn ook terug te vinden op een lunchbox die Aldi en de Plastic Soup Foundation ontwikkelden. De box is gemaakt van bamboe en maïs, voor ieder verkocht exemplaar ontvangt de Plastic Soup Foundation vijftig cent. Bij aankoop ontvangen klanten ook nog een speciale Kidsweek in het teken van de plastic soep.

 

Tas van gerecycled materiaal

 

Aldi heeft de eenmalige plastic tassen in de ban gedaan. In de Plastic Soup Week introduceert de supermarktketen een nieuwe herbruikbare boodschappentas, die voor tachtig procent bestaat uit gerecycled materiaal. De eenmalige tasjes worden uitgefaseerd, vanaf het einde van dit jaar verkoopt Aldi alleen nog de herbruikbare tassen. Hiermee bespaart de discounter jaarlijks tweehonderd ton plastic. De tas is verkrijgbaar vanaf 8 oktober en kost vijfenveertig cent, twintig cent meer dan de eenmalige tassen.

 

Focus op ...

Agenda

10 september 2019, Messe Stuttgart

Composites Europe vakbeurs en conferentie

Europese vakbeurs en conferentie over vezelversterkte kunststoffen. De conferentie valt dit jaar samen...

17 september 2019, Evenementenhal Hardenberg

TIV 2019

Technisch Industriële Vakbeurs voor eindbeslissers als eindgebruikers in de maakindustrie.

25 september 2019, Koningshof Veldhoven

Kunststoffen 2019

De jaarlijkse Nederlandse beurs voor de wereld van kunststof en rubber. Gratis toegang via www...

Meer agendapunten »