KunststofenRubber.nl

Voortzetting samenwerking Aldi en Plastic Soup Foundation

08 oktober 2018 om 12:36 uur - CULEMBORG

Supermarktketen Aldi en de Plastic Soup Foundation zetten hun samenwerking verder voort. Op 8 oktober start bij Aldi de Plastic Soup Week, waarin de supermarkt onder meer een nieuwe herbruikbare boodschappentas introduceert.


Dit meldt VMT.nl.  Vorig jaar werkten de twee organisaties ook al samen in het ontwikkelen van een lesprogramma over de plastic soep. Dit jaar is er opnieuw een educatieprogramma ontwikkeld voor basisscholen, waar kinderen op speelse wijze leren over de gevolgen van plastic in de oceanen en rivieren.

 

Bamboe en maïs

 

Het programma valt onder het platform ‘De Wereld van OZ'. De figuren uit De Wereld van OZ zijn ook terug te vinden op een lunchbox die Aldi en de Plastic Soup Foundation ontwikkelden. De box is gemaakt van bamboe en maïs, voor ieder verkocht exemplaar ontvangt de Plastic Soup Foundation vijftig cent. Bij aankoop ontvangen klanten ook nog een speciale Kidsweek in het teken van de plastic soep.

 

Tas van gerecycled materiaal

 

Aldi heeft de eenmalige plastic tassen in de ban gedaan. In de Plastic Soup Week introduceert de supermarktketen een nieuwe herbruikbare boodschappentas, die voor tachtig procent bestaat uit gerecycled materiaal. De eenmalige tasjes worden uitgefaseerd, vanaf het einde van dit jaar verkoopt Aldi alleen nog de herbruikbare tassen. Hiermee bespaart de discounter jaarlijks tweehonderd ton plastic. De tas is verkrijgbaar vanaf 8 oktober en kost vijfenveertig cent, twintig cent meer dan de eenmalige tassen.

 

Focus op ...

Agenda

15 september 2020, Utrecht

Empack 2020

Empack is als verpakkingsvakbeurs uitgegroeid tot de grootste van de Benelux.

15 september 2020, Geleen

3D Printing Materials Conference

3D Printing Materials Conference is a platform and information interface enabling an exchange of...

27 oktober 2020, Amsterdam

Plastics Recycling Show Europe

The event covers the supply chain from design for raw materials, design for recycling, collection,...

Meer agendapunten »