KunststofenRubber.nl

Arabische Emiraten gebruiken Aquastop van Beele uit Aalten

31 oktober 2018 om 09:00 uur

FEWA past het Aquastop-systeem van Beele toe in onderstations van de elektriciteitsvoorziening

In onderstations van elektriciteitsnetwerken vormt waterlekkage een serieuze bron van gevaar. Kortsluiting door waterlekkage kan grote delen van een regio platleggen en de Federal Electricity and Water Authority (FEWA) van de Verenigde Arabische Emiraten voorkomt daarom lekkages door gebruik te maken van Aquastop van Beele Engineering.

Ook in een woestijnachtige omgeving doen zich serieuze lekkages voor. De hoeveelheid neerslag kan in bepaalde jaargetijden zo'n vorm aannemen dat de opnamecapaciteit van het zand tekort schiet. Wanneer zich dit voordoet rondom doorvoeropeningen voor kabels en buizen, is de kans op lekkage reëel. Dit was ook het geval bij een van de onderstations van de elektriciteits- en waterautoriteit.

 

Kabeldoorvoeringen  

 

FEWA koos op grond van ervaringen bij andere utiliteitsbedrijven Aquastop om de lekkende kabelinvoeren van het onderstation waterdicht te krijgen. Aquastop wordt hierbij gecombineerd met het brandwerende Nofirno-systeem zodat niet alleen een waterdichte maar ook brandveilige oplossing ontstaat. Aquastop is een speciaal kneedbaar rubber waarmee lekkende buis- en of kabeldoorvoeringen, bijvoorbeeld in pompstations, worden afgedicht.  Zelfs wanneer water door de doorvoering stroomt, is die dicht te krijgen. Voor de verwerking worden eerst vulslangen van Nofirno in de doorvoeropening rondom buizen en/of kabels aangebracht. Deze vormen de dragers voor een laag Aquastop die nog kan worden afgewerkt met een laag Nofirno-kit.

 

Beele Engineering

 

Beele Engineering in het Achterhoekse Aalten is specialist op het gebied van afdichtingsoplossingen voor brandveiligheid, waterdichtheid en gas- en rookdichtheid. Het bedrijf beschikt over eigen R&D-centra en testfaciliteiten, over een modern productiecentrum en over hoogwaardige logistiek.  De volgende stap in het veertigjarig bestaan zet Beele momenteel met de ontwikkeling en de bouw van het Sealing Valley centrum voor afdichtingstechnologie. (www.beele.com

 

 

 

Focus op ...

Agenda

12 maart 2019, Paris-Nord Villepinte

JEC World 2019

Leidende internationale composietenbeurs

12 maart 2019, Ahoy Rotterdam

MaterialDistrict Rotterdam 2019

MaterialDistrict is ‘s werelds leidende matchmakingplatform op het gebied van innovatieve materialen.

13 maart 2019, Koningshof Veldhoven

RapidPro 2019

RapidPro. Define. Design. Produce.

Meer agendapunten »