KunststofenRubber.nl

Arabische Emiraten gebruiken Aquastop van Beele uit Aalten

31 oktober 2018 om 09:00 uur

In onderstations van elektriciteitsnetwerken vormt waterlekkage een serieuze bron van gevaar. Kortsluiting door waterlekkage kan grote delen van een regio platleggen en de Federal Electricity and Water Authority (FEWA) van de Verenigde Arabische Emiraten voorkomt daarom lekkages door gebruik te maken van Aquastop van Beele Engineering.

Ook in een woestijnachtige omgeving doen zich serieuze lekkages voor. De hoeveelheid neerslag kan in bepaalde jaargetijden zo'n vorm aannemen dat de opnamecapaciteit van het zand tekort schiet. Wanneer zich dit voordoet rondom doorvoeropeningen voor kabels en buizen, is de kans op lekkage reëel. Dit was ook het geval bij een van de onderstations van de elektriciteits- en waterautoriteit.

 

Kabeldoorvoeringen  

 

FEWA koos op grond van ervaringen bij andere utiliteitsbedrijven Aquastop om de lekkende kabelinvoeren van het onderstation waterdicht te krijgen. Aquastop wordt hierbij gecombineerd met het brandwerende Nofirno-systeem zodat niet alleen een waterdichte maar ook brandveilige oplossing ontstaat. Aquastop is een speciaal kneedbaar rubber waarmee lekkende buis- en of kabeldoorvoeringen, bijvoorbeeld in pompstations, worden afgedicht.  Zelfs wanneer water door de doorvoering stroomt, is die dicht te krijgen. Voor de verwerking worden eerst vulslangen van Nofirno in de doorvoeropening rondom buizen en/of kabels aangebracht. Deze vormen de dragers voor een laag Aquastop die nog kan worden afgewerkt met een laag Nofirno-kit.

 

Beele Engineering

 

Beele Engineering in het Achterhoekse Aalten is specialist op het gebied van afdichtingsoplossingen voor brandveiligheid, waterdichtheid en gas- en rookdichtheid. Het bedrijf beschikt over eigen R&D-centra en testfaciliteiten, over een modern productiecentrum en over hoogwaardige logistiek.  De volgende stap in het veertigjarig bestaan zet Beele momenteel met de ontwikkeling en de bouw van het Sealing Valley centrum voor afdichtingstechnologie. (www.beele.com

 

 

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2019, IKV op RWTH University- Aken (D)

Int. Injection Moulding Conference IMCC

IIMC 2019 richt zich op een internationaal publiek van leidinggevend personeel en specialisten uit alle...

16 april 2019, Brightlands Chemelot Campus, Sittard-Geleen

3D Printing Materials Conference

Aan bod komen: polymeren (nieuwe materialen), de toepassingen van polymeren in 3D-Printing (van standaard...

19 november 2019, Evenementenhal Gorinchem

Vakbeurs Recycling 2019

Vakbeurs voor de recyclingindustrie www.recyclingvakbeurs.nl

Meer agendapunten »