KunststofenRubber.nl

System 001 van Ocean Cleanup verliest nog het gevangen plastic

20 december 2018 om 10:01 uur - LOS ANGELES

System 001 van The Ocean Cleanup blijkt problemen te hebben met het vasthouden van het gevangen plastic. De oplossing is nog niet gevonden en de derde ploeg bemanningsleden is inmiddels op de plek in de oceaan gearriveerd.


Shift 3, ofwel de derde ploeg bemanningsleden van The Ocean Cleanup, is inmiddels aanwezig op System 001 in de Great Pacific Garbage Patch gearriveerd om een reeks van tests uit te voeren.  Die tests zijn nodig om erachter te komen waarom het systeem het plastic niet vasthoudt. De bedoeling is dat Shift 3 zo veel mogelijk leert om daarna technische oplossingen te kunnen aanreiken aan Shift 4 die over vijf weken vertrekt.

 

In het echt  

 

De organisatie Ocean Cleanup van Boyan Slat rapporteerde kort geleden dat System 001, beter bekend als het testsysteem Wilson, wel plastic verzamelt en concentreert maar niet vasthoudt. 'Dit is iets wat we niet hebben voorzien vanuit onze schaalmodellen en prototypes. Uiteindelijk is de enige manier om te zien hoe het systeem zich werkelijk gedraagt, het op de plek in de Garbage Patch te brengen waarvoor het is ontworpen. Dit systeem 001 is grotendeel effectief geweest omdat het ontwerp verschillende tests in de oceaan heeft doorstaan  zoals het verzamelen van plastic, het heroriënteren bij wisselende windrichtingen en het ‘overleven' oftewel het heel blijven. Voor een beta-versie van een totaal nieuwe techniek is dit al een succes, aldus The Ocean Cleanup. Om de techniek zich te laten bewijzen, moeten we de oorzaak van het probleem vinden en de juiste oplossing. Naast de reguliere monitoring van de prestaties en gedragingen van het systeem, zal Shift 3 zoeken naar de mogelijke oorzaken, tests uitvoeren en extra data verzamelen', aldus Ocean Cleanup.

 

Lees hier meer

 

 

 

 

 

Focus op ...

Agenda

27 maart 2019, AJ Solutions Zandhoven (B)

AJ Solutions Open House

Open Huis met live demo's van randapparatuur en expertpresentaties

10 april 2019, IKV op RWTH University- Aken (D)

Int. Injection Moulding Conference IMCC

IIMC 2019 richt zich op een internationaal publiek van leidinggevend personeel en specialisten uit alle...

10 april 2019, RAI Amsterdam

Plastics Recycling Show Europe 2019

Tweedaags internationaal evenement Plastics Recycling Show Europe 2019 wordt georganiseerd door PRE. Op...

Meer agendapunten »