KunststofenRubber.nl

Renewi breidt stortplaats op Maasvlakte verder uit

20 december 2018 om 10:58 uur - ROTTERDAM

Afvalverwerker Renewi heeft de uitbreiding van zijn gespecialiseerde stortplaats op de Maasvlakte veiliggesteld. Het bedrijf beschikt nu voor de komende twintig jaar over een benodigde deponie voor specialistisch afval.


De stortplaats op de Maasvlakte wordt beheerd door dochteronderneming Mineralz, onderdeel van de divisie Monostreams. Het is de enige stortplaats van klasse 1 in Nederland waar dit soort gevaarlijke afvalstoffen veilig mogen worden gestort, aldus Renewi. Nederland heeft wet- en regelgeving die bepaalt welke afvalstromen mogen worden gestort. Alleen die afvalstromen die niet meer gerecycled of vernietigd kunnen worden, komen hiervoor in aanmerking. De stortplaats op de Maasvlakte biedt een veilige, unieke immobilisatie en opslag voor een grote diversiteit aan afvalstromen zoals vliegas en rookgasreinigingsresiduen, meldt Renewi.  Dit maakt Mineralz de partner voor bedrijven in diverse markten, zoals bijvoorbeeld voor bedrijven die energie produceren uit afval.

 

Aangezien voor deze specifieke afvalstroom nog nauwelijks verwerkingsmethoden bestaan, worden deze in steeds grotere hoeveelheden aangevoerd. Met name voor gevaarlijke afvalstoffen met een hoge uitloogwaarde is de Maasvlakte de erkende oplossing. De huidige locatie omvat 4,5 miljoen kubieke meter van dit specialistische afval. Met de uitbreiding groeit de capaciteit van de vestiging met ongeveer 85 procent, terwijl het oppervlak met 45 procent toeneemt.  

 

 

Focus op ...

Agenda

27 maart 2019, AJ Solutions Zandhoven (B)

AJ Solutions Open House

Open Huis met live demo's van randapparatuur en expertpresentaties

10 april 2019, IKV op RWTH University- Aken (D)

Int. Injection Moulding Conference IMCC

IIMC 2019 richt zich op een internationaal publiek van leidinggevend personeel en specialisten uit alle...

10 april 2019, RAI Amsterdam

Plastics Recycling Show Europe 2019

Tweedaags internationaal evenement Plastics Recycling Show Europe 2019 wordt georganiseerd door PRE. Op...

Meer agendapunten »