KunststofenRubber.nl

Directeur Rob Voncken vertrekt bij Green PAC

20 december 2018 om 12:08 uur - ZWOLLE

Rob Voncken van Green PAC vertrekt en wordt opgevolgd door Jooske Haije (NHL Stenden) en Egon van der Veer van Windesheim. "Men weet Green PAC inmiddels te vinden en dat is voor mij het signaal geweest om het stokje door te geven", aldus Voncken.


Rob Voncken was de afgelopen drie jaar directeur bij Green PAC, het initiatief van de hogescholen NHL Stenden en Windesheim en waar het draait om circulaire kunststoffen. Als Centre of Expertise realiseerde Green PAC bijvoorbeeld de eerste bio-composiet klapbrug ter wereld in Wildlands,  een bio-composieten fietspad in Emmen en ontwikkelingen en innovaties in onder meer 3D-printing.  Vanuit het onderdeel iLab ondersteunde men de afgelopen jaren 39 start-ups.

 

Tien miljoen

 

 In de periode dat Green PAC actief is, heeft het initiatief  zeventig mkb'ers bij projecten betrokken.  Uit een analyse van Berenschot uit 2018 bleek dat Green PAC in de afgelopen vijf jaar voor tien miljoen euro impact heeft gecreëerd met nieuwe werkgelegenheid binnen iLab. Dit is het deel van Green PAC dat zich bezig houdt met starters in de kunststof (maak)industrie. Bovendien heeft Green PAC met zijn onderzoeksprojecten die worden uitgevoerd in samenwerking met de lectoraten Duurzame Kunststoffen van NHL Stenden en Kunststoftechnologie van Windesheim bijgedragen aan een omzetgroei voor de samenwerkende bedrijven en een stijging van meer dan tweehonderd fte's aan  werkgelegenheid.

 

Eigen onderneming

 

Voncken: "Het bestaansrecht van Green PAC vindt zijn basis in actuele vraagstukken vanuit het bedrijfsleven, daar is het businessmodel op gestoeld. iLab werkt op basis van de behoeften en vragen vanuit startende ondernemers. Green PAC werkt met de kunststoflectoraten van Windesheim en NHL Stenden aan verschillende onderzoeksprojecten op basis van actuele vragen uit het bedrijfsleven."

Het iLab startte met een vestiging in Zwolle en zit inmiddels ook in Emmen. Voncken: "Men weet Green PAC te vinden. En dat is voor mij ook het signaal geweest het stokje door te geven. Het initiatief is succesvol neergezet en daarom ga ik mij nu meer te richten op mijn eigen onderneming."

 

Haije en Van der Veer  

 

De toekomstige ontwikkeling wordt doorgezet onder leiding van Jooske Haije, directeur academie Technology & Innovation bij NHL Stenden en Egon van der Veer, directeur domein Techniek bij Windesheim.  Bovendien zal Bastian Coes de iLab-activiteiten blijven leiden.

 

Focus op ...

Agenda

25 juni 2019, IKV - RWTH Aachen University

Verwerken organische en silicone rubbers

Tweejaarlijkse conferentie van het Duitse instituut voor kunststofverwerking IKV

26 juni 2019, Londen

European Carbon Black Summit 2019

Eerste conferentie van organisator ACI over de problematiek van carbon black.

10 september 2019, Messe Stuttgart

Composites Europe vakbeurs en conferentie

Europese vakbeurs en conferentie over vezelversterkte kunststoffen. De conferentie valt dit jaar samen...

Meer agendapunten »