KunststofenRubber.nl

Refitech Composites vernieuwt Refiflex carbon bouwsyteem

01 april 2019 om 12:45 uur - WAALWIJK

Refitech Composites heeft op de JEC in Parijs zijn nieuwe Refiflex-serie geïntroduceerd. Het betreft gestandaardiseerde ronde en vierkante buizen en verbindingsstukken van koolstofvezelversterkt kunststof die aanzienlijke gewichtsbesparingen opleveren ten opzichte van grijpers en frames van aluminium.


"Met het Refiflex-systeem bieden we constructeurs een flexibele en eenvoudige methode voor het maken van frames en spanten waar stijfheid en laag gewicht essentieel zijn', zegt Bas Nijpels  van Refitech. "Als bewegings- en productiesnelheden van handlingrobots toenemen, kunnen carbon frames de prestaties sterk verbeteren. Bijvoorbeeld een grijperframe om kunststof spuitgietdelen met een hoge snelheid en grote nauwkeurigheid uit de matrijs te pakken. In dergelijke gevallen is een frame van carbon zowel lichter als stijver dan een alternatief uit aluminium en dat resulteert in een hogere precisie en snelheid en in lagere belasting van de robot."

 

Gestandaardiseerd  

Refiflex-componenten kunnen online worden besteld via http://www.carbonwebshop.com/. CAD-bestanden en tekeningen zijn eventueel beschikbaar  voor constructeurs die zelf een ontwerp willen maken. Bovendien zegt Refitech te kunnen helpen bij het converteren van een bestaand ontwerp voor een aluminiumconstructie naar een lichtgewicht carbonframe. Men kan ook samen met een klant een volledig op maat gemaakt ontwerp maken. "Ons bouwsysteem bestaat volledig uit gestandaardiseerde componenten waardoor het veelzijdig en toegankelijk is qua investering. De komende maanden zal het programma van ronde connectoren worden uitgebreid met twee oppervlakteafwerkingen. Bovendien werken we aan een oplossing waarbij de connectoren demontabel worden met een kliksysteem zoals bij een tentstok. Dit betekent geen verlijming en dus een demontabel frame."

 

Refitech is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van industriële componenten van koolstof- en glasvezelversterkt composiet.  De hoofdvestiging staat in Waalwijk. Het bedrijf heeft een productielocatie in Ningbo in China.

 

http://www.refitech.nl/.

http://www.carbonwebshop.com/  

 

 

 

Focus op ...

Agenda

10 september 2019, Messe Stuttgart

Composites Europe vakbeurs en conferentie

Europese vakbeurs en conferentie over vezelversterkte kunststoffen. De conferentie valt dit jaar samen...

17 september 2019, Evenementenhal Hardenberg

TIV 2019

Technisch Industriële Vakbeurs voor eindbeslissers als eindgebruikers in de maakindustrie.

25 september 2019, Koningshof Veldhoven

Kunststoffen 2019

De jaarlijkse Nederlandse beurs voor de wereld van kunststof en rubber. Gratis toegang via www...

Meer agendapunten »