KunststofenRubber.nl

IMWI neemt coatingspecialist Van Dijk over

03 april 2019 om 17:02 uur - ZWOLLE

IMWI, de combinatie van KZ Meet- en Regelapparatuur en Rombouts Kunststof Techniek (RKT), neemt coatingspecialist Van Dijk in Noordwolde over.


Infra, Maritiem, Warmte, Industrie (IMWI), de combinatie van de bedrijven KZ Meet- en Regelapparatuur (KZ) en Rombouts Kunststof Techniek (RKT), neemt coatingspecialist Van Dijk over. Hiermee ontstaat een combinatie op het gebied van pijplijncoating en stadsverwarming met een gecombineerde omzet van twintig miljoen euro en honderd medewerkers.

 

Complexe netwerken

Dit meldt overnamespecialist Marktlink die namens IMWI de overname van Van Dijk regelde. KZ Meet- en Regelapparatuur in Zwolle versterkte in 2016 zijn positie in het grote leidingwerk met de overname van RKT in Tholen. Dit bedrijf is actief in de aanleg en het onderhoud van complexe leidingnetwerken die onder meer zorgen voor het transport van water, gas en warmte. KZ ontwikkelt en produceert onderdelen op het gebied van gas- en waterleidingen en levert deze met name aan netbeheerders, installateurs en aannemers. Het bedrijf focust zich op koppelingen, aftakkingen en aansluitingen van gas- en waterleidingen. De laatste jaren is het assortiment uitgebreid met onderdelen voor stadsverwarming.  "In 2050 moeten Nederlandse huishoudens van het gas af," aldus directeur Pieter Krijne van IMWI. "Mede hierdoor zien wij een stijging in de vraag naar collectieve warmtesystemen zoals stads- en blokverwarming. Zowel KZ, RKT als Van Dijk (Noordwolde, red.) zijn zich daar de afgelopen jaren al meer op gaan richten. Wij gaan ervan uit dat door deze overname de positie van alle bedrijven wordt versterkt."

 

Schaalgrootte inframarkt

Fredrik Jonker is overnamespecialist bij Marktlink: "De verandering in de markt vraagt spelers die met specialistische kennis en ervaring een totaaloplossing kunnen bieden.  We zien in de inframarkt dat schaalgrootte de sleutel is voor verdere groei. Er zijn nog voldoende ontwikkelrichtingen en acquisitiekansen voor een verdere groei van de groep."  Behalve de ontwikkelingen in de energiemarkt zullen ook in de toekomst in het Nederlandse drinkwaternet verouderde delen worden vernieuwd. Er vindt een verschuiving plaats naar het gebruik van duurzame en recyclebare materialen zoals kunststof voor leidingen, waar alle bedrijven in de groep aan kunnen bijdragen om zodoende hun marktpositie versterken. De bedrijven troffen elkaar al vaker op dezelfde opdrachten, door de overname kunnen zij nu vanuit één groep bedrijven een totaaloplossing bieden aan hun klanten.  Herman van Dijk is de voormalig eigenaar van coatingspecialist Van Dijk: "De nu ontstane combinatie van coatingsystemen van Van Dijk en de PUPP Lining van RKT geeft de klanten datgene waar al langer om werd gevraagd. Het is een bundeling van krachten door toonaangevende specialisten op het gebied van bescherming van lassen. Ik had mij geen beter passende koper kunnen wensen."

 

 

Focus op ...

Agenda

10 september 2019, Messe Stuttgart

Composites Europe vakbeurs en conferentie

Europese vakbeurs en conferentie over vezelversterkte kunststoffen. De conferentie valt dit jaar samen...

17 september 2019, Evenementenhal Hardenberg

TIV 2019

Technisch Industriële Vakbeurs voor eindbeslissers als eindgebruikers in de maakindustrie.

25 september 2019, Koningshof Veldhoven

Kunststoffen 2019

De jaarlijkse Nederlandse beurs voor de wereld van kunststof en rubber. Gratis toegang via www...

Meer agendapunten »