KunststofenRubber.nl

Solvay wordt strategische partner van Stratasys 3D-printers

23 mei 2019 om 10:49 uur - ALPHARETTA (VS)

Materiaalfabrikant Solvay heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met AM-specialist Stratasys om nieuwe filamenten te ontwikkelen die exclusief worden gebruikt in de Stratasys FDM F900 3D-printers.


Solvay en Stratasys gaan samenwerken om een high performance AM-filament te ontwikkelen dat is gebaseerd op de Solvay Radel PPSU-polymeer die tegemoet kan komen aan de strenge FAR 25.853 eisen voor gebruik in de luchtvaart. Beide bedrijven mikken op de vercommercialisering van dit nieuwe Radel filament in 2020. Meer producten die tegemoet komen aan specifieke behoeften in andere eindgebruikersmarkten zullen volgen.

 

Naar meer industriële sectoren

 

Solvay heeft een 25 jaar lange ervaring met zijn Radel PPSU grades die speciaal zijn ontwikkeld voor gebruik in vliegtuiginterieurs en die allemaal voldoen aan de strenge specifieke eisen die daarvoor gelden. Deze materialen bieden bovendien een goede chemische weerstand en zijn zeer sterk. "Dit partnerschap met Stratasys is een belangrijke stap in de strategie van Solvay om te bouwen aan een solide en divers AM-systeem. De combinatie van de materialen van Solvay en de expertise van Stratasys  op het gebied van hoge kwaliteit repeteerbare 3D-printcapaciteiten zal nieuwe mogelijkheden openen voor additve manufacturing in meer industriële sectoren, die wij nu bedienen voor de traditionele fabricage", zegt de AM-businessmanager Christophe Schramm van  Solvay Specialty Polymers.

 

 

Focus op ...

Agenda

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

3 oktober 2024, Den Bosch

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »