KunststofenRubber.nl

Maand juni veel aandacht afvalplastic op National Geographic

17 juni 2019 om 10:25 uur - AMSTERDAM

Deze walvis stierf door zes kilogram aan plastic in zijn spijsverteringssysteem en hij is geen uitzondering. National Geographic zendt in zijn actiemaand juni verschillende programma's uit met als thema Stop met Plastic

De hele maand juni zendt National Geographic bijzondere series en documentaires over plastic uit, of beter gezegd over de wereldwijde gevolgen van plastic afval. De hele maand staat in het teken van Stop met Plastic.


Stop met Plastic is de jaarlijkse actie van National Geographic tegen wegwerpplastic.  Enkele  voorbeelden van de uitzendingen zijn hier genoemd.   Zie ook de website van National Geographic. 

 

Plastic Whale
Zondag 16 juni en woensdag 19 juni om 21:00

Wanneer een walvis die zelden wordt gezien in de Noord-Atlantische Oceaan dood wordt gevonden in een baai, verwachten wetenschappers dat ze enkel een ongewoon skelet zouden redden voor het plaatselijke museum. Maar de ontdekking van dertig plastic tassen in de maag van de walvis maakte het dode dier wereldnieuws. Boodschappentasjes,  chipszakken en ijsverpakkingen verstopten zijn spijsverteringssysteem.

 

Plastic Paradise
Vrijdag 31 mei om 23:59

Elk stuk plastic dat ooit is gemaakt, bevindt zich nog steeds op onze planeet. Waar gaat dat naartoe? Op een van de meest afgelegen plekken op aarde ligt de Midway-atol.  Journalist en filmmaker Angela Sun gaat op een ontdekkingsreis om dit mysterieuze fenomeen bloot te leggen. Onderweg ontmoet ze verschillende autoriteiten die licht werpen op de gevolgen van onze hondsdolle plasticconsumptie en leren dat het probleem verraderlijker is dan we ons ooit hadden kunnen voorstellen.

 

Years of Living Dangerously, seizoen 2
Iedere zaterdagavond in juni om 19:00

Years of Living Dangerously is een documentaireserie die zich richt op de wereldwijde klimaatveranderingen. Aan de serie hebben vele bekende personen uit de filmwereld meegewerkt. De uitvoerende producenten van Years of Living Dangerously zijn James Cameron, Jerry Weintraub en Arnold Schwarzenegger. Bovendien komen in elke aflevering beroemdheden voor die zijn gevolgd als ze afreizen naar delen van de wereld die getroffen worden door de opwarming van de aarde.

 

 

Focus op ...

Agenda

10 september 2019, Messe Stuttgart

Composites Europe vakbeurs en conferentie

Europese vakbeurs en conferentie over vezelversterkte kunststoffen. De conferentie valt dit jaar samen...

17 september 2019, Evenementenhal Hardenberg

TIV 2019

Technisch Industriële Vakbeurs voor eindbeslissers als eindgebruikers in de maakindustrie.

25 september 2019, Koningshof Veldhoven

Kunststoffen 2019

De jaarlijkse Nederlandse beurs voor de wereld van kunststof en rubber. Gratis toegang via www...

Meer agendapunten »