KunststofenRubber.nl

Colt International levert Frisse Fabriek voor kunststofbedrijven

19 augustus 2019 om 12:34 uur - KATWIJK

Het binnenklimaat in de kunststofindustrie kenmerkt zich vaak door vrijkomende warmte, stof, tocht en een hoog energieverbruik. Het bedrijf Colt International in Katwijk zal op de beurs Kunststoffen 2019 als specialist in industriële klimaattechniek kunststofverwerkende bedrijven helpen met energiezuinige en duurzame oplossingen voor deze problematiek met de introductie van de Frisse Fabriek.


De temperatuur in productiehallen kan enorm oplopen en dat heeft direct invloed op de productiviteit van het personeel. Behalve temperatuur speelt luchtkwaliteit een grote rol. Vervuiling en stof die vrijkomen vanuit het productieproces hebben een negatieve invloed op de luchtkwaliteit. Goede ventilatie met frisse schone lucht zal deze problemen verhelpen en direct bijdragen aan de productiviteit van medewerkers.

 

Adiabatisch en industrieel  

 

Colt International staat op Kunststoffen 2019 in Veldhoven. Deze specialist in industriële klimaattechniek helpt productiebedrijven met het aanpakken van klimaatproblemen via energiezuinige en duurzame oplossingen. Met de introductie van de Frisse Fabriek combineert Colt technieken zoals adiabatische koeling (koelen door verdampen van water) en industriële koeling en natuurlijke en mechanische ventilatie om te komen tot een oplossing voor de specifieke behoeftes van een bedrijfshal.

Bedrijven die de noodzakelijke maatregelen tot verbetering van het binnenklimaat hebben genomen en waarvan de fabriek en/of productiehal voldoet aan kwaliteitsnormen op het gebied van temperatuur, ventilatie en schone lucht komen in aanmerking voor een Frisse Fabriek-certificering. 

 

KUNSTSTOFFEN 2019 stand 76  

 

 

 

Focus op ...

Agenda

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

3 oktober 2024, Den Bosch

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »