KunststofenRubber.nl

FrieslandCampina realiseert 30% plasticreductie met recyclebare kaasverpakking

04 november 2019 om 16:04 uur

FrieslandCampina introduceert een volledig recyclebare en lichtere versie van de hersluitbare verpakking voor kaas. Hiermee realiseert het bedrijf een plasticreductie van dertig procent voor zijn meest verkochte kaasverpakking in Europa. Dit kan leiden tot een afname van ruim 300.000 kg plastic per jaar en hergebruik in andere toepassingen.


Deze besparing komt bovenop een eerdere plasticreductie van ruim twintig procent. De zuivelmultinational is de eerste op de markt met een dergelijke kaasverpakking. Het is FrieslandCampina's ambitie om te leiden met duurzaamheid en om in 2025 wereldwijd alle verpakkingen volledig recyclebaar te maken. Uiteindelijk wil het bedrijf volledig circulaire verpakkingen gebruiken.

Patrick van Baal, Global Director Packaging Development bij FrieslandCampina: 'Hersluitbare verpakkingen zijn nodig om de kaas te beschermen, voedselverspilling tegen te gaan en de kwaliteit te garanderen. Daarom werken we continu aan het verbeteren van onze verpakkingen, het verduurzamen van het productieproces en betere recyclingmogelijkheden. De meeste kaasverpakkingen zijn gemaakt van verschillende soorten plastic, waardoor ze niet gerecycled kunnen worden. Daar hebben we nu een oplossing voor. Onze nieuwe kaasverpakking bestaat uit polypropyleen, een materiaal dat goed gescheiden en gerecycled kan worden en bruikbaar is voor een nieuw leven als bijvoorbeeld stofzuiger. We vertellen hier meer over op www.plesstic.eu.'
 

Focus op ...

Agenda

31 maart 2020, Utrecht

[UITGESTELD] Empack 2020

Empack is als verpakkingsvakbeurs uitgegroeid tot de grootste van de Benelux en vindt op 31 maart, 1...

7 april 2020, Emmen

[UITGESTELD] Sustainable plastics & materials expo 2020

On 7 and 8 April 2020 the North of the Netherlands will organise the first Chemport Sustainable Plastics...

16 april 2020, Brussel, België

[UITGESTELD] PET Monomer Recycling Forum

In 2019, Petcore Europe launched the PET Monomer Recycling Special Industry Group - with initial...

Meer agendapunten »