KunststofenRubber.nl

McDonalds en Ford werken samen aan recyclagesysteem

07 januari 2020 om 09:07 uur

De nieuwste Lincoln Continental zal koplampbehuizing krijgen die is gemaakt van bioplastic van het koffiegruis van McDonalds. (Foto: Lincoln)

Het is niet de meest voor de hand liggende samenwerking, die tussen een fastfoodketen en een automerk. Toch is dat was McDonalds en Ford gaan doen, samen zetten de twee bedrijven een recyclagesysteem op.


Dat meldt Vroom. Om de hoeveelheid afval terug te dringen gaat McDonalds samenwerken met Ford in het recycleren van koffiegruis. Ingenieurs van Ford kunnen door dit gruis onder hoge temperaturen in een zuurstofarme omgeving te brengen, het omvormen tot korrels die met kunststof kunnen worden gemengd.

De meerwaarde van dit project voor Ford is dat auto-onderdelen gemaakt van dit bio-plastic twintig procent lichter zijn dan wanneer ze zijn geproduceerd met conventionele kunststoffen. Daarbij is er sprake van een lagere uitstoot van broeikassen.

McDonalds schenkt per jaar alleen al in Noord-Amerika meer dan achthonderd miljoen bekers koffie, er valt dus genoeg koffiegruis te halen voor Ford. De eerste toepassing van het bioplastic zal de koplampbehuizing van de nieuwe Lincoln Continental zijn.
 

Focus op ...

Agenda

3 februari 2020, Deventer

Eigenschappen en testen van rubber (Nederlands)

Meer inzicht geven in de eigenschappen van rubber en het testen van deze eigenschappen.

5 februari 2020, Kortrijk

Prototyping/MNE 2020

rototyping Xpo, de netwerkbeurs voor design, ontwerp en prototyping van industriële componenten en...

Meer agendapunten »