KunststofenRubber.nl

Overname German RepRap door eigenaren Arburg

25 februari 2020 om 07:32 uur

Hehl en Keinath, eigenaren van de Duitse fabrikant van spuitgietmachines Arburg, nemen German RepRap, een fabrikant van industriële 3D-systemen, over.


Arburg ziet additive manufacturing als een belangrijke aanvullende productiemethode voor de verwerking van kunststoffen, die veel toekomstperspectief biedt. Reden hiertoe is de eerdere toetreding tot de markt met de Arburg Freeformer in 2013. De technologische verbanden tussen Arburg en German RepRap zijn duidelijk te zien: de Freeformer van Arburg werkt met druppelontlading en standaard granulaat voor individuele toepassingen en de German RepRap x500pro werkt met gloeidraadontlading voor standaard toepassingen. Verdere ontwikkelingen zijn onder andere de verwerking van vloeibare kunststoffen (bijv. LSR).

Start-up met ervaring

German RepRap ontwikkelt en produceert 3D-systemen op basis van FFF-technologie (fused filament fabrication). In 2016 voegde het bedrijf de innovatieve en wereldwijd unieke Liquid Additive Manufacturing technologie (LAM) toe aan zijn portfolio, die het mogelijk maakt om materialen zoals Liquid Silicon Rubber (LSR) te verwerken. De nieuwe x500pro, die engineering plastics zoals polycarbonaat (PC) verwerkt, vult het innovatieve productassortiment van German RepRap aan.

Vertrouwde benadering

German RepRap zal als afzonderlijke start-up blijven opereren op de locatie in Feldkirchen. De verandering van eigenaar betekent niet dat er verder operationele veranderingen komen voor de 23 medewerkers. Het bedrijf wordt op dezelfde wijze geleid door oprichter en directeur Florian Bautz. 

 

 

Focus op ...

Agenda

16 april 2020, Brussel, België

[UITGESTELD] PET Monomer Recycling Forum

In 2019, Petcore Europe launched the PET Monomer Recycling Special Industry Group - with initial...

21 april 2020, Geleen

[UITGESTELD] 3D Printing Materials Conference

3D Printing Materials Conference is a platform and information interface enabling an exchange of...

12 mei 2020, Rheda-Wiedenbrueck, Duitsland

[UITGESTELD] KUTENO - Kunststofftechnik Nord

Experts from a wide range of industries meet at KUTENO to get comprehensive information on machines,...

Meer agendapunten »