KunststofenRubber.nl

Overname German RepRap door eigenaren Arburg

25 februari 2020 om 07:32 uur

De x500pro van RepRap verwerkt engineering plastics zoals polycarbonaat. (Foto: RepRap)

Hehl en Keinath, eigenaren van de Duitse fabrikant van spuitgietmachines Arburg, nemen German RepRap, een fabrikant van industriële 3D-systemen, over.


Arburg ziet additive manufacturing als een belangrijke aanvullende productiemethode voor de verwerking van kunststoffen, die veel toekomstperspectief biedt. Reden hiertoe is de eerdere toetreding tot de markt met de Arburg Freeformer in 2013. De technologische verbanden tussen Arburg en German RepRap zijn duidelijk te zien: de Freeformer van Arburg werkt met druppelontlading en standaard granulaat voor individuele toepassingen en de German RepRap x500pro werkt met gloeidraadontlading voor standaard toepassingen. Verdere ontwikkelingen zijn onder andere de verwerking van vloeibare kunststoffen (bijv. LSR).

Start-up met ervaring

German RepRap ontwikkelt en produceert 3D-systemen op basis van FFF-technologie (fused filament fabrication). In 2016 voegde het bedrijf de innovatieve en wereldwijd unieke Liquid Additive Manufacturing technologie (LAM) toe aan zijn portfolio, die het mogelijk maakt om materialen zoals Liquid Silicon Rubber (LSR) te verwerken. De nieuwe x500pro, die engineering plastics zoals polycarbonaat (PC) verwerkt, vult het innovatieve productassortiment van German RepRap aan.

Vertrouwde benadering

German RepRap zal als afzonderlijke start-up blijven opereren op de locatie in Feldkirchen. De verandering van eigenaar betekent niet dat er verder operationele veranderingen komen voor de 23 medewerkers. Het bedrijf wordt op dezelfde wijze geleid door oprichter en directeur Florian Bautz. 

 

 

Focus op ...

Agenda

10 november 2020, Online

Formnext 2020

Formnext is the leading exhibition and conference dedicated to additive manufacturing and all of its...

17 november 2020, Gorinchem

Vakbeurs recycling 2020

Op 17, 18 & 19 november 2020 vindt de 11e editie van vakbeurs Recycling plaats in Evenementenhal...

17 november 2020, Online

Sustainable plastics & materials expo 2020

On 17 November 2020 the North of the Netherlands will organise the first Chemport Sustainable Plastics...

Meer agendapunten »