KunststofenRubber.nl

Kunststofindustrie vraagt om aanmerking 'essentieel'

24 maart 2020 om 10:14 uur

Voorzitter en CEO Tony Radoszewski van de Plastics Industry Association (PLASTICS) verzoekt overheden om de fabrikanten van kunsthars en plastic producten aan te merken als 'essentieel' zodat zij open kunnen blijven bij een eventuele lock-down.


'Nu steeds meer bedrijven tijdens de pandemiecrisis de opdracht krijgen om te sluiten, is het van cruciaal belang dat gezondheidswerkers toegang hebben tot plastic producten. Kunststof voor eenmalig gebruik kan letterlijk het verschil maken tussen leven en dood. Artikelen zoals infuuszakken en beademingsmachines, die op dit moment van het grootste belang zijn, hebben onderdelen die gemaakt zijn van plastic voor eenmalig gebruik. De ziekenhuisjurken, handschoenen en maskers voor eenmalig gebruik die onze gezondheidswerkers dagelijks beschermen, zijn ook gemaakt van plastic. Ik durf te stellen dat elke machine, elk medisch apparaat, elk ziekenhuisbed, elk onderzoeksscope en elk gereedschap een component heeft die gemaakt is van plastic, waarvan de meeste zijn gegoten met hoge toleranties, wat mogelijk is door de hars en de machines die worden gebruikt', stelt Radoszewski.

'Bovendien spelen kunststoffen een essentiële rol op vele andere gebieden, zoals de bescherming van ons voedsel en het vers houden ervan, waardoor vervuiling en afval worden beperkt. Ze bevatten water voor mensen die geen toegang hebben tot een schone en veilige bron. Ook bieden plastic zakken voor eenmalig gebruik een sanitaire en handige manier om onze boodschappen mee naar huis te nemen, terwijl ze supermarktmedewerkers en klanten beschermen tegen alles wat op de loer ligt met herbruikbare tassen.'

 

Focus op ...

Agenda

1 september 2020, Rheda-Wiedenbrueck, Duitsland

KUTENO - Kunststofftechnik Nord

Experts from a wide range of industries meet at KUTENO to get comprehensive information on machines,...

15 september 2020, Utrecht

Empack 2020

Empack is als verpakkingsvakbeurs uitgegroeid tot de grootste van de Benelux.

15 september 2020, Geleen

3D Printing Materials Conference

3D Printing Materials Conference is a platform and information interface enabling an exchange of...

Meer agendapunten »