KunststofenRubber.nl

Eerste circulaire consumentenmatras

26 mei 2020 om 08:01 uur

Auping heeft deze maand het eerste volledig circulaire matras voor consumenten op de markt gebracht: Auping Evolve. Auping Evolve is een matras gemaakt van enkel staal en polyester. Alle materialen kunnen keer op keer opnieuw worden gebruikt voor een nieuw matras.


Dit circulaire matras is de oplossing voor het enorme afvalprobleem dat matrassen veroorzaken. Alleen al in Nederland worden jaarlijks zo'n 1,5 miljoen matrassen afgedanktVanwege de complexe samenstelling van aan elkaar gelijmde materialen, vormen deze matrassen wereldwijd een van de grootste onderdelen van het huishoudelijke stortafval. Inmiddels kan een deel van de materialen worden gerecycled, maar na een nieuw leven als bijvoorbeeld ondertapijt of geluidsisolatie belandt het vervolgens alsnog op de vuilstort of in de verbrandingsoven.

Keer op keer recyclen

Auping Evolve - ontwikkeld in samenwerking met DSM-Niaga - bestaat uit circulaire materialen: staal en ventilerend, zacht polyester. De onderdelen van Auping Evolve zijn dankzij de technologie van Niaga® makkelijk uit elkaar te halen. Hierdoor kunnen de materialen keer op keer op hoogwaardig niveau gerecycled worden.

Eerlijk en transparant

Auping vindt het belangrijk om zo lokaal mogelijk te produceren en transparant te zijn over waar alle onderdelen vandaan komen. Samen met DSM-Niaga heeft het bedrijf daarom het 'Circularity passport' ontwikkeld, een label dat inzicht geeft in de circulaire keten van het product. Door het Niaga®-label aan de zijkant van het matras te scannen met een smartphone, ziet de klant precies waar Auping Evolve van is gemaakt, waar de materialen vandaan komen en hoe ze het matras kunnen recyclen.

 

 

Focus op ...

Agenda

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

3 oktober 2024, Den Bosch

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »