KunststofenRubber.nl

Creatief met composiet

10 augustus 2020 om 11:03 uur

Creative Composites noemt zichzelf de meest geavanceerde composietfabrikant van het Verenigd Koninkrijk. Voor de productie van ‘Class A’ SMC-exterieurdelen viel de keuze in 2017 op de CompressEco-serie persen van  Dieffenbacher. De eerste werd besteld en geïnstalleerd in 2018. Nu hebben ze er twee.


Dankzij de modulaire opzet zodat in de toekomst uitbreiding mogelijk is en perskrachten tot 30.000 kN kunnen worden bereikt, is de CompressEco precies de juiste pers gebleken voor de toepassingen die Creative Composite s in gedachten had. "Een hele serie van ‘Class A'-carrosseriepanelen voor over de hele wereld bekende automerken is maar één voorbeeld", vertelt Jonathan Holmes, managing director van Creative Composites. "Door het stijve ontwerp van de pers en de actieve hogesnelheid parallelliteitregeling hebben we de productiviteit en de afmetingen van de componenten flink kunnen verhogen."

 

Parallelliteitregeling

Tijdens het vormpersen kunnen excentrische momenten optreden met bijvoorbeeld ongelijke diktes of een hogere mechanische belasting van de pers als gevolg. De actieve hogesnelheid parallelliteitregeling compenseert dit door te zorgen voor een perfect parallelle sluiting van de vormholten. De functie maakt ook de productie van een Class-A-oppervlak ‘in de pers' door directe ‘In-Mold Coating' (IMC) mogelijk.

 

‘Meest geavanceerde SMC-perssystemen'

Al bij de de order voor de eerste pers kwamen Creative Composites en Dieffenbacher een contract voor een tweede identieke pers overeen. Met dien verstande dat de de eerste dan wel het door Creative Compsosites verwachte succes zou brengen. Een jaar na de inbedrijfname van de eerste pers was het al zover.  "We zijn er trots op dat we Creative Composites konden helpen bij het opzetten van een productiesysteem dat volgens ons een van de meest geavanceerde SMC-perssystemen (SMC: Sheet Molding Compound - red.) in het Verenigd Koninkrijk is", aldus Steffen Maier, sales Manager bij Deiffenbacher, die kan terugblikken op de twee succesvolle projecten.

 

Fiberpress

In de afgelopen jaren heeft Dieffenbacher het concept van de CompressEco verder geoptimaliseerd en de voordelen ervan gecombineerd met die van de CompressLite en CompressPlus series in de nieuwe Fiberpress-serie. Maier: "We kijken er erg naar uit om weer samen te werken met Creative Composites om hen te helpen nieuwe uitdagingen aan te gaan met de Fiberpress of andere geavanceerde oplossingen die zijn afgestemd op hun behoeften."

 

Focus op ...

Agenda

27 oktober 2020, Amsterdam

Plastics Recycling Show Europe

The event covers the supply chain from design for raw materials, design for recycling, collection,...

29 oktober 2020, 's-Hertogenbosch

Engineering Event Safety

10 november 2020, Frankfurt am Main, Duitsland

Formnext 2020

Formnext is the leading exhibition and conference dedicated to additive manufacturing and all of its...

Meer agendapunten »