KunststofenRubber.nl

Producent van biologische plasticalternatieven komt met R&D-centrum naar Nederland

05 oktober 2021 om 10:47 uur

Footprint, producent van plantaardige vezels ter vervanging van wegwerpplastic, heeft plannen voor een Europees R&D-centrum op de Brainport Industries Campus in Eindhoven.


Footprint 's team van ingenieurs gebruikt plantaardige vezeltechnologie om biologisch afbreekbare, composteerbare en recyclebare producten te ontwerpen, te ontwikkelen en te produceren, waarbij schadelijke chemicaliën uit de buurt van de consument worden gehouden in materialen die door de aarde kunnen worden verteerd.  

 

Het Footprint R&D Center, gevestigd op de Brainport Industries Campus (BIC), krijgt een prototype- en testlaboratorium, een onderzoeksfaciliteit en een primair centrum voor innovatie op het gebied van duurzame oplossingen voor Europese klanten die de overstap willen maken van plastic voor eenmalig gebruik. De BIC campus, waar toptechnologie, onderwijs, overheid en hoogwaardige faciliteiten samenkomen, zal ook de locatie zijn van Footprint's Europese hoofdkantoor.

 

"Vandaag markeert een belangrijke stap in het creëren van een Europees centrum voor Footprint's duurzame materiaalinnovatie," aldus Footprint CEO Troy Swope. "De EU-wetgeving die veel plastics voor eenmalig gebruik elimineert en de vooruitstrevende focus van Europese consumenten op duurzaamheid hebben de vraag naar plantaardige vezeloplossingen versneld. We zijn zeer bemoedigd door de vergevorderde gesprekken die we voeren met Europese klanten en kijken ernaar uit om nieuwe en tijdige oplossingen te bieden, geleid door dit getalenteerde, in Europa gevestigde team." 

 

Footprint voorziet vandaag enkele van 's werelds grootste producenten van verpakte voedingsmiddelen van plantaardige vezelalternatieven voor plastic. Nu niet-recycleerbaar plastic voor eenmalig gebruik meer dan ooit zichtbaar is dankzij het coronavirus, is de urgentie rond betere oplossingen nog nooit zo belangrijk geweest.

 

 

 

Focus op ...

Agenda

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

3 oktober 2024, Den Bosch

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »