KunststofenRubber.nl

ISCC PLUS-certificering voor Biesterfeld Plastic

22 februari 2022 om 10:52 uur

Kunststoffen- en additievendistributeur Biesterfeld Plastic heeft officieel de ISCC PLUS-certificering ontvangen. Met de vrijwillige verbintenis bevestigt de divisie van de Biesterfeld Groep de ambitie om de ontwikkeling van materialen met een lage impact te bevorderen en samen met partners bij te dragen aan een duurzame kunststoffenindustrie.


ISCC PLUS (International Sustainability & Carbon Certification) is een van 's werelds toonaangevende certificatiesystemen voor het garanderen van de duurzaamheid van grondstoffen en producten. De ISCC PLUS-norm richt zich op de traceerbaarheid van grondstoffen binnen de toeleverketen, volgens het massabalansprincipe. Aangezien alle deelnemers in de waardeketen die ISCC PLUS-materialen behandelen en verwerken, ook ISCC PLUS-gecertificeerd moeten zijn, te beginnen bij de producent van de grondstoffen, wordt de waardeketen een ‘chain of custody'. Gebruikers profiteren van volledige transparantie en hebben ook de mogelijkheid om hun producten als duurzaam te certificeren. Bovendien streeft ISCC PLUS ernaar ontbossing te voorkomen en gebieden met een grote biodiversiteit en hoge CO2-opslag te beschermen. Kandidaten voor ISCC PLUS-certificering doorlopen een auditproces dat wordt uitgevoerd door een onafhankelijke derde partij.

 

Circulaire economie

"Als ISCC PLUS-gecertificeerd lid van de productieketen breiden we onze mogelijkheden uit om onze klanten duurzame materiaaloplossingen te bieden via magazijn- en directe levering. Samen met onze leveranciers en partners ontwikkelen we innovatieve oplossingen die de kunststofindustrie toegang bieden tot de circulaire economie", zegt Martin Umbach, lid van de Raad van Bestuur bij Biesterfeld Plastic en businessmanager Sustainable Polymer Solutions. "We zijn erg trots dat deze inspanningen zijn erkend in het voltooide certificeringsproces."


"Met de certificering benadrukken wij opnieuw de principes van het UN Global Compact, waaraan de Biesterfeld Groep zich enkele jaren geleden heeft gecommitteerd, en onderstrepen wij de hoge prioriteit die de Biesterfeld Groep aan het thema duurzaamheid toekent", stelt Carsten Harms, managementwoordvoerder bij Biesterfeld Plastic en lid van de Raad van Bestuur van de Biesterfeld Groep.

 

Focus op ...

Agenda

13 mei 2024, München

IFAT

Trade Fair for Water, Sewage, Waste and Raw Materials Management

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

Meer agendapunten »