KunststofenRubber.nl

EuPC en Plastics Europe willen uw mening horen over Operation Clean Sweep-certificering.

02 mei 2022 om 15:20 uur

Na verscheidene jaren van voortdurende ontwikkeling en goedkeuring van het OCS-programma (Operation Clean Sweep) in de gehele waardeketen van kunststoffen, zetten de EuPC en Plastics Europe de volgende stap: de lancering van een OCS-certificeringsprogramma.


Het certificeringsprogramma is gericht op het controleren en documenteren van de naleving van OCS-vereisten die gericht zijn op het minimaliseren van het verlies van pellets in de hele toeleveringsketen van kunststof. De extern gecontroleerde bedrijven die aan de certificeringsregeling voldoen, zullen worden geregistreerd in een openbaar online register.

 

Reageren tot 29 mei

Omdat het ontwikkelingsproces van de certificeringsregeling, uitgevoerd onder toezicht van onder andere vertegenwoordigers van beleidsmakers, ngo's, certificeringsinstanties en de industrie, transparant en inclusief wil zijn, is een openbare consulatie gestart. Hiermee willen EuPC en Plastics Europe de mening van diverse belanghebbenden horen over de regels en beginselen van de regeling, inclusief de gedetailleerde auditvereisten en de bijbehorende checklist. De openbare raadpleging loopt tot 29 mei. Klik hier om deel te nemen
 

Focus op ...

Agenda

18 mei 2022, Hardenberg

Mix Noordoost 2021

Een nieuw platform en een nieuwe vakbeurs van Easyfairs voor de maakindustrie van Noordoost-Nederland...

30 augustus 2022, Utrecht

Technishow/ESEF Maakindustrie

Traditiegetrouw wordt TechniShow gelijktijdig met ESEF Maakindustrie georganiseerd. ESEF Maakindustrie is...

14 september 2022, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2022

Het Mikrocentrum organiseert de gratis toegankelijke, succesvolle Kunststoffenbeurs in de Brabanthallen...

Meer agendapunten »