KunststofenRubber.nl

Wavin lanceert waterleidingen van gerecycled kunststof

11 januari 2023 om 11:48 uur

Orbia’s bouw- en infrastructuurbedrijf Wavin voegt biobased drinkwaterleidingen toe aan haar productportfolio. Hiermee biedt Wavin waterschappen, waterbedrijven en aannemers in de bouw een duurzaam productassortiment aan voor de volgende generatie. De eerste biobased drinkwaterleiding van Wavin is sinds 12 december beschikbaar in Nederland.


PVC is een belangrijk materiaal voor verschillende infrastructuur- en bouwprojecten. Dit komt door de sterkte, lange levensduur en efficiënte productie ervan. Daarnaast heeft PVC, in vergelijking met andere materialen, een lage CO2-uitstoot en is het recyclebaar. Door in PVC ethyleen te vervangen voor bio-ethyleen heeft het een lagere uitstoot, maar blijft het even sterk. Bio-ethyleen is afkomstig uit biomassa afvalstromen zoals plantaardige olie. Door toepassing van deze bio-circulaire grondstoffen, wordt de CO2-voetafdruk verlaagd met wel 75%.

 

Het biobased productportfolio van Wavin is gecertificeerd door KIWA, het Keuringsinstituut voor Waterleiding Artikelen. Met deze certificering wordt de technische kwaliteit van de bio-circulaire PVC gewaarborgd. Daarnaast is het biobased productportfolio van Wavin gecertificeerd door de International Sustainability and Carbon Certification (ISCC). Hiermee wordt volledige transparantie geboden over de inkoop en worden eventuele risico's voor de biodiversiteit, het landgebruik en de voedselketen vermeden.

 

Ronald Bal, Global Manager Circular Economy bij Wavin: "Met dit nieuwe bio-circulaire productassortiment behouden we onze onze hoge kwaliteitsnormen voor veilige waterdistributie en dragen we bij aan de verduurzaming van de bouwsector."

Hij vervolgt: "Door het hergebruiken van natuurlijke grondstoffen, zoals plantaardige olie, verminderen we onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. In het nieuwe bio-circulaire productassortiment zijn materialen met een lage CO2-uitstoot gecombineerd met innovatieve producten die ontworpen zijn voor een lange levensduur en recycling. Het nieuwe bio-circulaire productassortiment draagt daarmee bij aan onze ambitie om de CO2-uitstoot in de bouwsector te verlagen en toonaangevend te zijn in de transitie naar een duurzame en circulaire economie. We streven ernaar om ons biobased productportfolio internationaal verder uit te bereiden."

 

Focus op ...

Agenda

27 maart 2023, Wisselende locaties

3D Delta Week

3D Delta Week is een reeks evenementen en activiteiten van 5 dagen op meerdere locaties, allemaal met een...

5 april 2023, Den Bosch

Empack

Verpakkingsevenement

25 april 2023, Parijs (FR)

JEC World 2023

Meer agendapunten »