KunststofenRubber.nl

Maakindustrie Expo 2023 maakt programma­onderdelen bekend

17 april 2023 om 14:41 uur

De tweede editie van Maakindustrie Expo (MIX) is op woensdag 10 en donderdag 11 mei 2023 in Evenementenhal Hardenberg. Beursorganisator Easyfairs maakt details bekend voor 2023, zoals de onthulling van meerdere nieuwe deelnemers, de onderdelen van het kennisprogramma en de verschillende ‘experiences’.


Na de succesvolle lancering van Maakindustrie Expo in 2022, is beursorganisator Easyfairs dit jaar voornemens om de vakbeurs uit te breiden naar vier hallen met meer dan 100 exposanten. Inmiddels staat de teller al op bijna 100 deelnemers, waaronder nieuwe namen als ZEISS Group, Bystronic Benelux, Stevast Techniek en Apparatenfabriek ARA. Ook meerdere exposanten van vorig jaar zijn er in 2023 weer bij, zoals Masevon, Brunink Technology, PM en IJssel Technologie. "De beurs staat er goed voor en ook de vooruitzichten zijn positief. Als bezoeker vind je in mei exposanten die jou in elke stap van het proces kunnen ondersteunen: van het ontwerpen van een prototype tot het optimaliseren van de productie", zegt Jeffry Plaggenmarsch namens de beursorganisatie.

 

Kennisprogramma breidt uit 

"Kennis opdoen is een belangrijke thema op Maakindustrie Expo. Wij willen ondernemers helpen hun bedrijf klaar te stomen voor de toekomst, maar ook de techneuten te helpen om hun dagelijkse werkzaamheden efficiënter in te richten", aldus Plaggenmarsch. "Bovendien speelt er veel op het gebied van flexibeler produceren. Ook blijft het tekort aan personeel en schaarste aan grondstoffen een uitdaging. Het is belangrijk om bij te blijven in deze snel veranderende wereld. Kennis opdoen is een must, net als het delen van ervaringen. Daarom is een platform als Maakindustrie Expo waar theorie en praktijk samenkomen van essentieel belang."Koninklijke Metaalunie en Teqnow verzorgen een groot deel van het kennisprogramma met een zestal lezingen over actuele thema's, zoals:

  • effectief werkvoorbereiden;
  • de weg naar snel en winstgevend robotiseren
  • hoe werkt een productconfigurator?Aan het woord komt onder meer Rard Metz, hij is programmamanager en adviseur van Teqnow en al jaren actief in de sector. Ook is er in samenwerking met TNO een avondprogramma op woensdag 10 mei om 18.00 en 19.00 uur. TNO is een onafhankelijke organisatie gericht op innovatie toepassen in de praktijk. TNO geeft dan een sessie over het thema ‘10x klaar voor industry 4.0'.

 

Ook via livestream

Bezoekers komen voor kennis en inspiratie naar Maakindustrie Expo en de organisatie krijgt veel aanvragen binnen van exposanten om een klantcase te presenteren. Daarom is het idee ontstaan om uit te breiden met een extra kennisstudio. Maakindustrie Expo geeft exposanten de kans om een tijdslot te reserveren in de Exposanten Studio. Het programma is ingevuld door IJssel Technologie, De Nieuwe Zaak, Binder 3D, Hollander Techniek en EKB met thema's zoals De slimme en duurzame fabriek, een vliegende start met 3D-printen en digital twin kan de bezoeker z'n hart ophalen.

Het kennisprogramma met actuele thema's is ook via een livestream te volgen en opnames worden achteraf gedeeld via de website en LinkedIn. Meer informatie is te vinden op Maakindusrtie Expo-website.

 

Meer beleving

De bezoeker van Maakindustrie Expo is op zoek naar kennis en inspiratie. "Als bezoeker vind je exposanten die jou in elke stap van het proces kunnen ondersteunen. Van het ontwerpen van een prototype tot het optimaliseren van een productielijn. Deze editie halen we verschillende experiences naar de beurs om beleving toe te voegen aan het concept", zegt Jeffry Plaggenmarsch namens Maakindustrie Expo.

 

Cobot Experience

Exposanten zoals WeCobot, Valk Welding en Hagoort Group laten zien hoe technologie ingezet kan worden om productieprocessen efficiënter in te richten. Plaggenmarsch: "De Cobot Experience heeft een mooie, centrale plek op de beursvloer in Hal 4 gekregen. Van vorig jaar weten we dat hier veel gebeurd en in trek is bij bezoekers."

 

3D Experience

Binder3D, proeftuin voor industrieel 3D printen, vertegenwoordigt met vier partners een 3D Experience op Maakindustrie Expo. Met verschillende 3D printers laten zij printtechnieken zien. Citoforma is bijvoorbeeld gespecialiseerd op het gebied van printen met harsen en Fiberneering is ervaren op het gebied van grote modellen. Ook kan de bezoeker materiaal meenemen en uitproberen of dit geschikt is voor 3D-printen. Studenten van NHL Stenden gaan op de beurs aan de slag met allerlei vraagstukken. Verder geeft Binder3D samen met Citoforma een kennissessie in de Exposanten Studio over ‘Hoe 3D printen in jouw maakbedrijf van waarde kan zijn'.

 

Industrial Reality Hub

Een digitale innovatiehub voor industrieel toegepaste Augmented en Virtual Reality komt naar Maakindustrie Expo. Deze hub stimuleert samenwerking en innovatie tussen bedrijven, overheid en kennisinstellingen. De bezoeker kan bijvoorbeeld een technische training volgen met een VR bril. Bovendien kunnen bezoekers een virtuele rondleiding krijgen in Connec2. Dit platform geeft de bezoeker inzicht hoe andere bedrijven op dit moment al oplossingen toepassen.

 

Materialententoonstelling

De materialententoonstelling op Maakindustrie Expo staat vol van materiaalinspiratie. Material District presenteert hier de laatste ontwikkelingen op materiaalgebied. Material District is het platform op het gebied van innovatieve materialen waarbij ingezet wordt op een circulaire economie. Welke materialen dragen bijvoorbeeld bij aan een gezonde leefomgeving? Antwoord op deze vraag en meer vinden bezoekers op Maakindustrie Expo.  

 

MIX Noordoost 2023

Openingstijden:

  • woensdag 10 mei 2023, 13:00-21:00 uur
  • donderdag 11 mei 2023, 13:00-21:00 uur
  • Toegang: Meld je voor gratis toegang aan via de website.
  • Smart Badge: Tijdens je beursbezoek verzamel je informatie met je Smart Badge die je bij binnenkomst ontvangt. Na afloop van het bezoek ontvang je de volgende dag alle informatie van de gescande stands in de mailbox.
  • Met de auto: Rondom Evenementenhal Hardenberg zijn 5.000 parkeerplaatsen, waar jij gratis kunt parkeren.
  • Met het OV: De kern Hardenberg ligt aan de treinverbinding tussen Zwolle en Emmen. De actuele reistijden vind je op www.ns.nl. Verschillende bussen stoppen bij bushalte De Nieuwe Haven, op 2 minuten loopafstand van Evenementenhal Hardenberg.
 

Focus op ...

Agenda

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

3 oktober 2024, Den Bosch

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »