KunststofenRubber.nl

Nienke Homan wordt voorzitter Koninklijke VNCI

17 april 2023 om 15:37 uur

Nienke Homan wordt per 1 mei 2023 voorzitter van de Koninklijke VNCI.


"Het bestuur is verheugd met de benoeming van Nienke als voorzitter. Met haar politieke en bestuurlijke achtergrond, ruime kennis van de industrie en verbindende kracht zal zij een belangrijke bijdrage leveren aan de grote opgaven die voor ons liggen. Wij zijn ervan overtuigd dat ze een fris geluid zal laten horen en de leden van de VNCI en de buitenwereld scherp op koers kan houden. Wij kijken uit naar de samenwerking", zegt VNCI-vicevoorzitter Anton van Beek.

 

Homan: "In deze tijden hebben we doorpakkers nodig. De komende jaren moet het gebeuren: grondstoffen en producten die we dagelijks gebruiken op een duurzame manier produceren. De chemische industrie werkt daaraan en speelt daar een cruciale rol in. Al jaren zet ik me actief in voor het verduurzamen van de industrie door partijen samen te brengen. We gaan een groene economie alleen maar realiseren als iedereen meedoet. Ik wil daar verantwoordelijkheid voor nemen. Dat ik dat nu als voorzitter van de VNCI mag doen, is een hele eer!"

 

Homan was eerder gedeputeerde voor GroenLinks van de provincie Groningen. In deze rol heeft ze een belangrijke bijdrage geleverd aan de opbouw van de waterstofeconomie en een nieuw perspectief voor Groningen. Als bestuurder richtte zij zich onder andere op klimaat, energietransitie en water, altijd vanuit de samenwerking tussen industrie, kennisinstellingen en overheden. Na haar politieke loopbaan werd Homan onder meer ondernemer in waterstofketens, voorzitter Raad van Commissarissen Energie Data Services Nederland (EDSN) en voorzitter van de brancheorganisatie voor de keramische industrie (KNB).

 

Focus op ...

Agenda

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

3 oktober 2024, Den Bosch

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »