KunststofenRubber.nl

Fakuma 2023: Kunststoffestival in Friedrichshafen

10 oktober 2023 om 11:41 uur

De 28e Fakuma opent zijn deuren van 17 tot en met 21 oktober 2023 in Friedrichshafen. De vakbeurs voor spuitgieten, extrusietechnologie, thermovormen en 3D-printen behandelt de toekomstgerichte onderwerpen circulaire economie, digitalisering, procesautomatisering en energie-effici├źntie.


Voor fabrikanten en gebruikers is de focus verschoven naar de ecologisch verantwoorde productie en verwerking van kunststoffen. De lijst wordt aangevoerd door hoogwaardige, duurzame hightech kunststofoplossingen die worden toegepast in een breed scala van industrieën waar ze onmisbaar zijn, bijvoorbeeld in de energietechnologie, mobiliteit, bouw en technische componenten, maar ook in de consumentensector. en meubelsectoren.

 

"Fakuma zal aantonen dat het zeer complexe onderwerp kunststoffen kan worden geïntegreerd in klimaatbescherming en de circulaire economie, en dat het op een heel bijzondere manier toekomstgericht is", zegt beursmanager Annemarie Schur.

 

Praktisch en thematisch

  • Technologische trends en de implementatie ervan in serieproductie worden getoond, waarbij als drijvende factoren op het gebied van onderzoek en ontwikkeling energie-efficiëntie, duurzaamheid, ontwerp voor recycling en op AI gebaseerde oplossingen aan bod komen.
  • Leveranciers zijn doorgegaan met hun werk aan potentiële besparingen als gevolg van intelligente interactie tussen machines, gereedschappen en randtechnologie, vooral op het gebied van thermisch procesbeheer.
  • Op de beursagenda staan de gebruikelijke doorontwikkelde machines, maar ook geoptimaliseerde processen en toekomstgerichte bedrijfsmodellen.
  • Ook de huidige moeilijke algemene omstandigheden met betrekking tot de prijsontwikkeling, de toeleveringsketens en het tekort aan gekwalificeerd personeel zullen op ieders agenda staan.

Rondetafelgesprek: 'Plastic - Recyclebaar materiaal in plaats van probleemmateriaal!'

Tijdens Fakuma 2023 zal er ook een nieuw evenementformat te zien zijn: een rondetafelgesprek over het onderwerp 'Plastic - Recyclebaar materiaal in plaats van probleemmateriaal!'. Het richt zich op de waarde van kunststoffen en hun bijzondere betekenis voor iedereen. Tegelijkertijd zullen problematische aspecten worden onderzocht en zullen opties voor het overwinnen van complexe uitdagingen worden besproken.

 

Gerenommeerde vertegenwoordigers uit de industrie, het onderzoek en de politiek komen bijeen aan de ronde tafel, geven stof tot nadenken en pleiten voor opheldering over kunststoffen:
Achim Haid van de afdeling Circulaire Economie van het Ministerie van Milieu, Klimaatbescherming en Energiesector, Baden-Württemberg; Professor Dr. Martin Bastian, voorzitter van ZUSE-Gemeinschaft en uitvoerend directeur van SKZ Würzburg; Professor Dr. h.c. Werner Koch, algemeen aandeelhouder van Werner Koch Maschinentechnik; Ingemar Bühler, algemeen directeur van Plastics Europe; Lothar Zapf, Zentrum voor Lebensmittel- en Verpackungstechnologie.

 

Meer informatie en aanmelden

 

Focus op ...

Agenda

13 december 2023

Webinar Circulariteit in de rubberindustrie

Introductie in de wereld van rubber, rubber recycling en biobased additieven door Enrico Koggel,...

28 februari 2024, Aken (DE)

International Colloquium Plastics Technology

Forum for technical exchange & opportunity to discuss the latest developments & technologies in...

20 maart 2024, Den Bosch

Food Contact Materials Seminar

About food contact material regulations, legislation and developments.

Meer agendapunten »