KunststofenRubber.nl

Eerste PVC-productielocatie ter wereld ontvangt OCS-certificering

06 november 2023 om 16:37 uur

De Vynova-locatie in Mazingarbe (Frankrijk) is de eerste PVC-productielocatie ter wereld die met succes is gecertificeerd onder het OCS Europe Certification Scheme. Volgens de certificering wordt voldaan aan een reeks maatregelen om het verlies van plasticpoeder en -pellets in het milieu te voorkomen, geïmplementeerd in het kader van het internationale Operation Clean Sweep® (OCS)-programma.


Operation Clean Sweep is een vrijwillig initiatief van de kunststofwaardeketen om het verlies van plastic pellets en poeder in het milieu te voorkomen dat kan optreden tijdens productie, behandeling, transport en conversie. Het OCS Europe-certificaat toont aan dat de PVC-productiefabriek van Vynova in Mazingarbe voldoet aan de eisen van het OCS-programma ter bescherming van het milieu. Deze omvatten bijvoorbeeld de implementatie van procedures, hulpmiddelen en training van medewerkers om gemorste PVC-poeder te voorkomen, in te dammen, op te ruimen en te verwijderen, evenals regelmatige audits en communicatiecampagnes.

 

De vestiging in Mazingarbe heeft geïnvesteerd in zijn faciliteiten en betrekt zijn werknemers, aannemers en transporteurs nadrukkelijk bij het voorkomen van verlies of morsen van PVC en het voorstellen van verbeteringen voor de toekomst.

 

Het beheer van kunststofafval is een van de belangrijkste doelstellingen die de PVC-productielocaties van Vynova aanpakken via hun milieubeheersystemen die zijn gecertificeerd onder de ISO 14001-norm.

 

Nederlandse vestiging volgt komend jaar

Het OCS-certificaat werd toegekend na een externe audit door de gespecialiseerde certificatie-instelling LNE (Laboratoire national de metrologie et d'essais). Vynova's andere PVC-productielocaties, in Wilhelmshaven (Duitsland) en Beek (Nederland), zullen tegen 2024 het OCS Europe-certificeringsproces doorlopen. 

 

Focus op ...

Agenda

13 december 2023

Webinar Circulariteit in de rubberindustrie

Introductie in de wereld van rubber, rubber recycling en biobased additieven door Enrico Koggel,...

28 februari 2024, Aken (DE)

International Colloquium Plastics Technology

Forum for technical exchange & opportunity to discuss the latest developments & technologies in...

20 maart 2024, Den Bosch

Food Contact Materials Seminar

About food contact material regulations, legislation and developments.

Meer agendapunten »