KunststofenRubber.nl

UBQ Materials breidt Waste-to-Materials-productportfolio uit

06 februari 2024 om 09:14 uur

UBQ Materials, ontwikkelaar van materialen op basis van afval, heeft zijn 'Sustainability Product Portfolio' uitgebreid. Het omvat drie materiaalvervangers en additieven, evenals twee modificatoren.


Elke productlijn heeft complementaire eigenschappen die zijn ontwikkeld om te voldoen aan duurzaamheidsdoelstellingen als circulariteit, meer verwerking van afval, verhoogd gebruik van gerecycled materiaal en het verwijderen en vermijden van emissies.

 

De materialen zullen grotendeels worden geproduceerd in UBQ 's eerste grootschalige fabriek. Deze fabriek in Bergen op Zoom kan jaarlijks 104.600 ton afval omzetten in recyclebaar plastic.

 

"Wie nu al op zoek is naar alternatieven voor traditionele materialen, weet hoe moeilijk het is om duurzaamheid met productprestaties te combineren. Zelfs het gebruik van minimale hoeveelheden UBQ kan bedrijven helpen om een CO2-negatieve status te bereiken, wat een win-winscenario oplevert voor duurzaamheid en het bedrijfsleven," zegt CCO Patricia Mishic O'Brien. "Onze klanten ervaren steeds meer verplichtingen inzake duurzaamheid. Bedrijven die UBQ gebruiken, verwerven daarmee een marktvoordeel. Hierdoor kunnen ze namelijk hun duurzaamheidsdoelstellingen behalen en tegelijkertijd hun prijsvoordeel behouden of zelfs verhogen."

 

De nieuwe materiaalvervangers en additieven zijn geschikt als duurzaamheidsadditieven (10% tot 30% UBQ-gebaseerd materiaal) of materiaalvervangers (25% en meer UBQ-gebaseerd materiaal). Dit stelt compoundeurs en fabrikanten in staat om het juiste gehalte te bepalen om een balans te creëren tussen consistente functionaliteit en duurzaamheidsvoordelen.  

 

Assortiment

 

  •  UBQ ClimaPos - voor plantenbakken, transportboxen voor huisdieren en raamprofielen.
  •  UBQ Q-serie (voorheen bekend als UBQ) - is kan één-op-één worden vermengd met de meeste polymeren. Geschikt voor onder meer de auto- en mobiliteitssector, de bouwsector,logistiek en supply chain.
  •   BQ Industrial - voor operationeel gebruik, zoals transportpallets bitumen dakbedekking,  bouwinfra.

 

Deze primaire formuleringen kunnen worden gecombineerd met aanvullende modificatoren of versterkers om de gewenste eigenschappen te bereiken, de productontwikkeling te optimaliseren en het giswerk bij de productie van producten te verminderen.

 

Ondersteunende formuleringen zijn onder andere:

 

  • UBQ Nclozur - voor geurvermindering.
  •  UBQ Impact - mengt zich met een reeks polymeermatrices om klimaatpositieve circulariteit toe te voegen aan bijvoorbeeld vlonders, kantoormeubilair en autoportierspiegels.
 

Focus op ...

Agenda

28 februari 2024, Aken (DE)

International Colloquium Plastics Technology

Forum for technical exchange & opportunity to discuss the latest developments & technologies in...

5 maart 2024, Parijs

JEC World

JEC World gathers the whole value chain of the composite materials industry.

Meer agendapunten »