KunststofenRubber.nl

National Geographic focust in juni op 'stoppen met plastic'

30 mei 2018 om 14:17 uur - AMSTERDAM

Het mediabedrijf National Geographic gaat zich in de maand juni 2018 onder meer richten op het probleem van het afvalplastic. Met medewerking van onder anderen kunstenaar Merijn Tinga, beter bekend als Plastic Soup Surfer, worden allerlei programma's en acties aan het onderwerp opgehangen. Op de televisie gebeurt dat steeds op de maandagavond.


Per jaar belandt momenteel zo'n negen miljoen ton plastic in zeeën en oceanen en vormt daar de plastic soup. Mediabedrijf National Geographic start nu de campagne #stopmetplastic waarmee men mensen wil aanmoedigen het gebruik van plastic te verminderen door om te beginnen maar eens zes plastic wegwerpproducten niet meer te gebruiken: wattenstaafjes, rietjes, koffiebekers, tasjes, bestek en flesjes. In de maand juni gaat de tv-zender documentaires uitzenden en gaat men tips geven op natgeo.nl en op de social mediakanalen. Bovendien komen er ‘plasticverhalen' in National Geographic Magazine en National Geographic Junior.

 

Ambassadeurs

 

In de maand juni zullen actrice en sociaal ondernemer Hanna Verboom, YouTuber Wouter van der Vaart (Dodo) en plastic soup surfer Merijn Tinga optreden als ambassadeurs van #stopmetplastic.

Tinga is bekend geworden met zijn fysieke surfacties in de strijd tegen zwerfafval. Van zijn laatste tocht over de Rijn (Source2Sea) is een documentaire gemaakt die in juni op de maandagavond zal worden uitgezonden. Jeroen Pauw besteedde er al aandacht aan op 29 mei. Kijken vanaf 35 minuten.   

 

Lees hier in pdf het artikel over hem dat eerder is gepubliceerd in het vakblad Kunststof & Rubber.

 Merijn_Tinga_KR_PORTRET2018.
 

 

Interviews 

 

National Geographic zal iedere maandagavond van de maand juni uitzenden. Ambassadeur Hanna Verboom heeft interviews opgenomen met de oprichters van diverse Nederlandse anti-plastic-initiatieven, die in juni zowel op televisie als online te zien zijn.  Deze initiatieven zijn in juni partner geworden van National Geographic voor #stopmetplastic: The Great Bubble Barrier, Plastic Soup Foundation, Stichting De Noordzee, Plastic Soup Surfer, Join The Pipe, By The Ocean We Unite en Searious Business.

 

Beach Cleanup

 

Tijdens #stopmetplastic focust National Geographic zich ook op twee acties waaraan het publiek kan meedoen: recyclen en oprapen. Samen met Stichting De Noordzee organiseert men een Beach Cleanup. 
  

 

 

 

Reacties (1)

Wij zijn ongeveer 2 jaar geleden begonnen met het ontwikkelen van recyclebare verpakkingsdozen, en vanaf het begin van dit jaar zijn ze in productie.
Het gaat voornamelijk om taartdozen die duurzaam en herbruikbaar zijn.
Een normale taartdoos is vaak van papier soms ook met plastic en deze worden allemaal wegegooid, dus het is niet alleen plastic wat weggeworpen word, maar ook het papier / karton wordt weggeworpen en dat is ook iets waar de EU op mag reageren.

De taartdozen die wij produceren zijn jarenlang te gebruiken ( ze zijn ook opvouwbaar en afwasbaar ) en mocht zo'n doos toch kapot gaan, het plastic ( polypropyleen ) levert ongeveer 50 cent per kilo op, dus dit is echt recyclebaar plastic.

Het zou fijn zijn als jullie hier iets mee willen doen, laten zien dat een Nederlands bedrijf met Nederlandse producten zich nu al voorbereid op de komende wetgeving en dat de dozen die wij maken niet alleen recyclebaar zijn, maar ook erg mooi en praktisch. O
J. Gijbels, 30 mei 2018 15:40
 

Focus op ...

Agenda

28 mei 2019, World Hotel Wings Rotterdam

Waste2Materials

Eerste editie van congres over afvalplasticprobleem met 150 directeuren en managers.

6 juni 2019, Mikrocentrum Veldhoven

GOM Knowledge Day Veldhoven

GOM zet internationale standaarden in optische 3D-metrologie en op de Plastic Knowledge Day 2019 brengt...

25 juni 2019, IKV - RWTH Aachen University

Verwerken organische en silicone rubbers

Tweejaarlijkse conferentie van het Duitse instituut voor kunststofverwerking IKV

Meer agendapunten »