KunststofenRubber.nl

Moretto: geen overdosering van additieven en masterbatch meer

28 augustus 2018 om 14:03 uur - AMSTERDAM

Kotraco introduceert op de beurs Kunststoffen op 26 en 27 september de DPK: een gravimetrisch inkleurapparaat van Moretto voor het bijzonder nauwkeurig doseren van additieven, zoals masterbatch.


Deze doseerunit is een compacte loss-in-weight-doseereenheid en is geschikt voor intermitterende en continue dosering.  Het weegsysteem met loadcell-techniek zorgt voor een minimale gevoeligheid van machinebewegingen. De DPK heeft daardoor een doseernauwkeurigheid tot ongeveer 0,03 procent, zo meldt leverancier Kotraco . De doseerunit kent zelfkalibratie, waardoor de precisie - ook bij lage doseringen - gewaarborgd blijft. De masterbatchrechter is uitgevoerd in transparant acryl zodat de operator van afstand eenvoudig het gebruikte additief en de status van de unit kan zien.

De besturing van de DPK doseerunit heeft een intuïtieve bediening en is bijzonder eenvoudig te pro-grammeren. Voor spuitgieten volstaat het invoeren van het shotgewicht en het gewenste percentage masterbatch dat vervolgens voor ieder shot nauwkeurig wordt afgewogen en gedoseerd.

Moretto wordt in de Benelux vertegenwoordigd door Kotraco Plastic Machinery.

 

 

Focus op ...

Agenda

12 maart 2019, Paris-Nord Villepinte

JEC World 2019

Leidende internationale composietenbeurs

12 maart 2019, Ahoy Rotterdam

MaterialDistrict Rotterdam 2019

MaterialDistrict is ‘s werelds leidende matchmakingplatform op het gebied van innovatieve materialen.

13 maart 2019, Koningshof Veldhoven

RapidPro 2019

RapidPro. Define. Design. Produce.

Meer agendapunten »