KunststofenRubber.nl

Bio!TOY: eerste conferentie over speelgoed van bio-based plastics

28 januari 2019 om 16:15 uur - MÖNCHENGLADBACH / NUREMBERG

Eind maart wordt in het Zuid-Duitse Neurenberg onder de naam Bio!TOY de eerste conferentie gehouden over de toepassing van bio-based kunststoffen in speelgoed.


Kunststoffen worden nog altijd meer toegepast in speelgoed en vrijetijdsartikelen dan hout, karton en textiel zoals pluche, wat uiteindelijk ook meestal een synthetische vezel is. Natuurlijk moeten kunststoffen voor speelgoed zo gezond en duurzaam mogelijk zijn. De eerste verantwoordelijke fabrikanten van speelgoed  stappen nu over op kunststoffen van bio-based materialen uit hernieuwbare grondstof.  Een belangrijke vraag is hoe  deze transitie is te versnellen, aldus de organisatie.

 

Op de geplande conferentie bio!TOY  worden twintig presentaties gegeven die focussen op geschikte materialen, op voorbeelden van toepassingen en op ervaringen van gebruikers. Bovendien zullen experts achtergrondinformatie geven over regelgeving, beleid en kansen voor financieringen.  Er is ook een table-top presentatie van bedrijven en technologen.

 

Industrie zoekt  

 

"De bio-based kunststof industrie kan polymeren en compounds leveren  die voordelen bieden qua functionaliteit en duurzaamheid, bijvoorbeeld lagere CO2-emissie. De toepassingen zullen reflecteren waarover the NewPlasticsEconomy vooral gaat, namelijk circulaire, veilige producten van hernieuwbare bronnen. "De speelgoedindustrie zoekt naar meer duurzame materialen voor zijn producten en verpakkingen. Wij onderzoeken de kansen die nieuwe en bio-based kunststoffen kunnen bieden. De conferentie zal onze leden en andere leidende partijen kennis bijbrengen,  visie en doelen laten ontwikkelen en samenwerkingen binnen de waardeketen tot stand brengen", aldus Ulrich Brobeil, directeur van de Duitse associatie van speelgoedfabrikanten DVSI.

 

bio!TOY  duurt anderhalve dag en wordt gehouden op 27 en 28 maart in Nuremberg.

 

Zie http://www.bio-toy.info

 

 

Focus op ...

Agenda

7 mei 2019, Messehallen A2 Forum in Rheda-Wiedenbrück

KUTENO Kunststofftechnik Nord

Kunststoffenbeurs voor Noord-Duitsland

28 mei 2019, World Hotel Wings Rotterdam

Waste2Materials

Eerste editie van congres over afvalplasticprobleem met 150 directeuren en managers.

6 juni 2019, Mikrocentrum Veldhoven

GOM Knowledge Day Veldhoven

GOM zet internationale standaarden in optische 3D-metrologie en op de Plastic Knowledge Day 2019 brengt...

Meer agendapunten »