KunststofenRubber.nl

Kunststofindustrie profiteert van coronavirus

07 april 2020 om 10:50 uur

Het ene na het andere bericht over het terugdringen van plastic gebruik kwam begin dit jaar binnen op de redactie. Hoe anders is de situatie nu met het coronavirus. Met name in de zorg, maar ook in het dagelijkse leven kiezen veel mensen nu juist weer voor plastic wegwerpartikelen, omdat ze deze zien als hygi├źnischer en veiliger. Daarmee zou de vraag naar plastic tijdelijk kunnen gaan pieken.


Dat meldt het FD op basis van een rapport van Bloomberg New Energy Finance. Hieruit zou blijken dat dankzij de zorgen om (voedsel)hygiëne rondom het coronavirus voor een toename van het gebruik van plastic verpakkingen kan leiden. De grootste toename in vraag zou liggen bij dun verpakkingsfolie en gezichtsmaskers. Ook in de zorg is er volop vraag naar plastic, denk aan infuusslangen, injectiespuiten en wegwerphandschoenen. 

Naast de grotere vraag is plastic momenteel ook goedkoper te produceren. Dankzij de prijsoorlog tussen Saoedi-Arabië en Rusland kelderde de olieprijs, wat gunstig is voor plasticfabrikanten.

Het onderzoek van Bloomberg kan nu nog niet zeggen of er een hogere totale vraag naar plastic zal komen, maar verwacht zeker dat er een tijdelijke piek optreedt. De plasticindustrie hoeft hierdoor niet te lijden onder het coronavirus, maar kan er zelfs van profiteren.
 

Focus op ...

Agenda

23 juni 2020

[UITGESTELD] Empack 2020

Empack is als verpakkingsvakbeurs uitgegroeid tot de grootste van de Benelux.

1 september 2020, Utrecht

Technishow/ESEF Maakindustrie 2020

Traditiegetrouw wordt TechniShow gelijktijdig met ESEF Maakindustrie georganiseerd. ESEF Maakindustrie is...

1 september 2020, Rheda-Wiedenbrueck, Duitsland

KUTENO - Kunststofftechnik Nord

Experts from a wide range of industries meet at KUTENO to get comprehensive information on machines,...

Meer agendapunten »