KunststofenRubber.nl

Ineos Styrolution investeert in Europa's eerste proeffabriek voor geavanceerde polystyreenrecycling

30 november 2021 om 16:42 uur

Ineos Styrolution maakt bekend te gaan investeren in een proeffabriek voor geavanceerde recycling van polystyreen, in samenwerking met Recycling Technologies, in Swindon in het Verenigd Koninkrijk. Naar verwachting is de fabriek in de tweede helft van 2022 operationeel.


De investering is een belangrijke stap voorwaarts bij de lancering van polystyreenrecycling via depolymerisatietechnologie. Depolymerisatie is een geavanceerde recyclingtechnologie waarbij polystyreenafval wordt omgezet in zijn belangrijkste bouwsteen, styreen, dat vervolgens kan worden gebruikt om nieuw polystyreen te vervaardigen met identieke eigenschappen als het oorspronkelijke materiaal. De unieke eigenschappen van polystyreen maken het mogelijk dit efficiënte monomeerrecyclageproces toe te passen, zodat het polystyreen niet hoeft te worden gedowncycled. Een bijkomend voordeel van depolymerisatie is een aanzienlijke vermindering van de uitstoot van broeikasgassen in vergelijking met de productie van nieuw polystyreen uit nafta.

 

De proefinstallatie in Swindon zal gebaseerd zijn op de wervelbedreactortechnologie van Recycling Technologies, die schaalbaarheid biedt waardoor het de technologie bij uitstek is voor toekomstige nog grotere recyclinginstallaties. 

 

Focus op ...

Agenda

8 maart 2022, Parijs, Frankrijk

JEC World 2022

Composites solutions and innovations for all markets. Meet with decision-makers from the whole value...

31 maart 2022, Wenen, Oostenrijk

European Thermoforming Conference

The European Thermoforming Conference is unique because it is run specifically for the thermoforming...

18 mei 2022, Hardenberg

Mix Noordoost 2021

Een nieuw platform en een nieuwe vakbeurs van Easyfairs voor de maakindustrie van Noordoost-Nederland...

Meer agendapunten »