KunststofenRubber.nl

HPI Group doet vierde overname dit jaar

29 november 2021 om 10:29 uur

Paul Harkema heeft met de HPI Group opnieuw een bedrijf overgenomen in de kunststofsector. Dit keer is Harkema tot een akkoord gekomen met verkoper Willem de Koning over de overname van Insigne uit Bleskensgraaf. Met de vierde overname van dit jaar voegt HPI Group onder andere nieuwe gespecialiseerde cleanroom productieprocessen toe aan haar aanbod voor de productie van kunststoffen, die geschikt zijn voor de voedingsindustrie en de medische wereld.


De jongste transactie maakt onderdeel uit van een strategische buy-and-buildstrategie voor de groep, eerder deed HPI al een dubbele overname van PET Innovators en Geku Plastik (maart), afgelopen zomer werd het Zoetermeerse KunststofPlus overgenomen. Huub Verbeeten van Marktlink Fusies en Overnames: "De HPI Group verdiept zich nu op niches die commercieel interessant zijn. Klanten in de kunststofindustrie hebben vaak creatieve ideeën, maar niet de kennis en kunde om een product ook daadwerkelijk op grote schaal te produceren."


Insigne is opgericht in 1961 en is een full-service kunststof spuitgietbedrijf, dat beschikt over een eigen ontwerp- en ontwikkelingsafdeling en matrijzenmakerij. Het spuitgietbedrijf, waar in totaal veertig werknemers werkzaam zijn, heeft 26 in sluitkracht variërende spuitgietmachines. Gecombineerd met uitgebreide 2k-faciliteiten en assemblagemogelijkheden ontzorgt Insigne  de klant in het gehele productieproces tot aan het eindproduct. 

 

Met zestig jaar aan ervaring heeft Insigne brede kennis van alle gangbare (technische) kunststoffen, maar ook met de verwerking van zowel harde als zachte PVC. Hierdoor neemt het bedrijf een unieke positie binnen Europa in. "Insigne beschikt over een goede moderne fabriek met interessante uitbreidingsmogelijkheden. Met deze overname voegen wij zowel PVC als medische producten toe aan ons aanbod," aldus Paul Harkema. "We voegen met de overname specialistische technische kennis toe aan onze keten van bedrijven. Met de cleanroom van Insigne kunnen wij nu nog beter aan de hoge eisen van de medische wereld voldoen."

 

Focus op ...

Agenda

8 maart 2022, Parijs, Frankrijk

JEC World 2022

Composites solutions and innovations for all markets. Meet with decision-makers from the whole value...

31 maart 2022, Wenen, Oostenrijk

European Thermoforming Conference

The European Thermoforming Conference is unique because it is run specifically for the thermoforming...

18 mei 2022, Hardenberg

Mix Noordoost 2021

Een nieuw platform en een nieuwe vakbeurs van Easyfairs voor de maakindustrie van Noordoost-Nederland...

Meer agendapunten »